|

S5 Box


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/hristoh/public_html/desebg/modules/mod_s5_box/tmpl/default.php on line 23

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Зам.-областен управител от „Обединени патриоти” се оказа явочник ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Събота, 15 Юли 2017 22:22
Share

alt

Назначеният за зам.-областен управител на област Смолян в края на месец май 2017 г. Владимир Гърбелов се оказа съдържател на явочна квартира на Държавна сигурност.

Това стана ясно от проверката, извършено от Комисията по досиетата на областните и зам.-областните управители, назначени от премиера Бойко Борисов в началото на неговия трети кабинет (решение №2-1005 от 6 юли 2017 г.).

По закон Комисията е задължена да провери за агентурно минало областните управители и техните заместници, назначавани от всеки кабинет.

Проверката е обхванала общо 44 лица, назначени от тези постове от министър-председателя.

От тях единствен с принадлежност е установен и обявен зам.-областният управител на област Смолян Владимир Гърбелов.

Той е от квотата на „Обединени патриоти” и на последните парламентарни избори през май тази година е издигнат от коалицията между НФСБ, ВМРО и „Атака” за кандидат депутат от 22-и МИР Смолян.

Тогава за първи път е разкрита и неговата принадлежност към ДС. Според установените от Комисията документи Гърбелов е вербуван от Управление „Гранични войски” ДС като съдържател на явочна квартира под псевдонима „ПЛИСКА” през 1982 г. През 1990 г. досието на явочната квартира е унищожено.

Електронните медии в Смолянско посочват, че той е завършил висшето си образование в Академия за обществени науки и социално управление (АОНСУ), специалност „Управление на социално-политически дейности”.

При тоталитарното управление на БКП два мандата е бил кмет на село Арда, община Смолян, в периода от 1976 до 1979 г. и от 1987 до 1990 г.
През периода 1979-1987 г. е заемал длъжностите зам.-председател на АПК Смилян и зам.-председател на Селищна система Смилян.

От 1990 г. е собственик и управител на търговско дружество „Драма” ЕООД, работещо в сферата на строителството, туризма и селското стопанство. 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов