|
Строго секретният доклад за обследване на ДС. Част 6: „ДС, смъртта на Георги Марков и опита за покушение срещу папа Йоан-Павел ІІ” ПДФ Е-мейл
Документи - МС
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 10 Февруари 2011 22:56

От 3 февруари 2011 г. сайтът Държавна сигурност.com започна да публикува единствения правителствен документ от промените след 10 ноември 1990 г., свързан с обследване на дейността на бившата Държавна сигурност на правителството на Димитър Попов от 1991 г. Целта е хората, които се интересуват от истината за ДС, да могат да се запознаят с този единствен по рода си документ.

В част 1 бяха публикувани протоколите на заседанията на Министерския съвет, предложението за създаването на комисията от Димитър Луджев, както и 35 страници от началото на самия строго секретен доклад  за направленията на Държавна сигурност.
Част 2 е посветена на „ възродителния процес”.
Част 3 е за Шести отдел на Шесто управление на ДС.
Част 4 се отнася за Държавна сигурност и неформалните организации
Част 5 разглежда Държавна сигурност и икономиката
Част 6 е посветена на случаите с Георги Марков и папа Йоан Павел ІІ. .

 

Утре, 11 февруари 2011 г. очаквайте финала на документа: Изводи и оценки от обследването на дейността на ДС.

 

Коментари 

 
+2 #3 светлин 2011-02-15 08:15
Документа е абсолютна фалщификация,на писан в стил обективност и документалност. Индиректен факт за връзката на ДС с Агджа е създаването на тези комисии,особено че това става по инициатива ан Полибюро. Нелогично е да се води следствие за който и да е гражданин на НРБ,който е живял и работил в дръга страна,под юрисдикцията на последната. Ако Антонов е бил напълно несвързан с Агджа,никой не би имал сведения за неговата дейност в Италия. Той е бил обикновен служител в бюрото на Балкан. И всичко се е правило напълно потайно. Същата потайност беше налице,когато комунистите убиха Георги Марков. Нищо в пресата не се пишеше,а ДС е работила много усърдно и постояно по отношение на западния печат. Българските власти и татрчев не помогнаха с документи по искане на датските и английските власти. Не беше възможно турски граждани да живеят в България,ако не са под денонощно наблюдение на "Негалсния апарат" от МВР(ДС),или да служат на ДС. Един от турците е бил женен за българска гражданка от бълг. произход. Няма никакъв шанс това да не е станало със съгласието на ДС. Нямаше начин и контакта на който и да е турски гражданин да не е бил улеснен от ДС. ДС следеше студентите от най-изостаналите африкански страни,че какво става въпрос за улегнали,на възратс граждани на най-големия "враг" на НРБ,Република Турция. Всичко е манипулация,вси чко е отбиване на удара.
 
 
+7 #2 Христо Христов 2011-02-11 22:54
За убийството на Георги Марков има съвсем малко в текста в началото (вижте стр. 113). Това е така, защото разработките срещу него в Първо главно упрваление на ДС и в Шесто управление, представляващи общо 16 тома, са унищожени през януари 1990 г. Когато се изготвя доклада за обследване дейността на ДС през 1991 г. вече е образувано следствено дело за убийството на писателя, където се събират следствените материали. Вижте повече в книгата ми "Убийте "Скитник" или бъдете търпелив да прочетете части от разследването в сайта.
 
 
0 #1 марин величков 2011-02-11 21:53
добре де ами къде е Георги Марков в статията?
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов