|
В школата на ДС: Възпитание в ненавист към враговете и в дух на социалистически патриотизъм и пролетарски интернационализъм ПДФ Е-мейл
Документи - МВР
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 18 Март 2021 20:19

alt

 

Слушателите в школата на Държавна сигурност е трябвало да бъдат възпитавани в дух на безпределна преданост към БКП и „народната власт“, в дух на ненавист към враговете, в дух на социалистически патриотизъм и пролетарски интернационализъм, на вечна и нерушима дружба с народите на Съветския съюз и страните с народна демокрация.

Това е заложено в доклад, изнесен на съвещание на Учебния съвет на школата на МВР-ДС през декември 1956 г., в който се дават основните изисквания към преподавателите за изнасянето на лекциите, и който desebg.com публикува онлайн.

В документа се акцентира, че преподавателят трябва да спазва общи принципни начала на възпитателна работа със слушателите за укрепване на тяхната комунистическа съзнателност и морал.

Изисквано е учебно-възпитателната работа  да създаде преданост до смърт на партията и нейния Централен комитет и любов към Съветския съюз.

Посочено е, че е необходимо да се култивира у слушателите социалистически морал, отношение и възпитание, както  създаването на морално-волеви качества и да съдейства за трайно укрепване на социалистическия строй.

Изискано е да се подчертава пред школниците в школата, че едно от най-ценните качества на комуниста и служителя в ДС е тяхната готовност да изпълняват възлаганите им задачи.

Документът е включен в сборника „ВСШ „Георги Димитров” – МВР факултет ДС 1944-1991”, издание на Комисията по досиета, 2016 г.


alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов