|

Виртуален музей на българския комунизъм

Политика -- Общество -- Култура -- Символи -- Лична история
КОЛЕКЦИЯ: Избрани клипове за българския комунизъм в You Tube ПДФ Е-мейл
Виртуален музей на българския комунизъм - Общество
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 27 Януари 2011 13:22

movie

Разправата с опозицията.  Това е един от най-гледаните клипове по темата за комунистическото минало в България в You Tube. Оригиналното заглавие е „Liquidation of the Opposition”, 1947 г. Източник на качване – BulgariaXXVek. .

 

 

Пътят на комунизма в НРБ. Пропаганден клип за социализма в НРБ. Оригинално заглавие е „Bulgarian Communist Power ”. Източник на качване - HK379.

 

 

Изказване на Тодор Живков от по-ранните години пред Народното събрание, в което обяснява какво ще стане, когато НРБ настигне САЩ. Оригинално заглавие е „Др. Тодор Живков, реч пред народното събрание / Comrad Todor Jivkov , speech infront of the…”. Източник на качване - HK379.

 

 

Българският социализъм. Пропаганден клип за социализма в НРБ, един от най-гледаните в You Tube. Оригиналното  заглавие е „The Bulgarian Socialism - Българският социализъм”. Източник на качване -  kwangmyongsong.

 

 

Филм за НРБ, първа част, озвучен на руски език. Оригиналното заглавие е „Комунистическа България / Communist Bulgaria” (part 1). Източник на качване - HK379.

 

 

Втора част на филма за НРБ, озвучен на руски език. Оригиналното заглавие е „Комунистическа България / Communist Bulgaria” (part 2). Източник на качване - HK379.

 

 

Тодор Живков: Социализмът е едно недоносче. Реч на Тодор Живков от последните години на управлението му, в която обяснява, че Политбюро на ЦК на БКП има работа с недоразвито общество и че „социализмът е едно недоносче”. Клипът държи един от рекордите по гледаемост от над 119 000 пъти. Оригиналното заглавие е „Todor Zivkov”. Източник на качване – dzhonkata.

 

Коментари 

 
+8 #6 Стефан 2011-04-13 19:08
Най обичам,политика та да я бисрят хора,за които цената на кебапчето и бирата са най важни,а не тези,които страдаха,че по комунистическо, не можеха да слушат джаз и да четат западна литература, да гледат филми от гнилия капитализъм,но четяха в българските вестници,че американски войници,пияни от кока кола,безчинства т във Виетнам.
 
 
+6 #5 О, няма ли край? 2011-04-13 18:39
Аман от тъпънари, за които гадният комунизъм беше някаква мижава работа, бира и кебапче! Гелев, ами празните магазини, помните ли вица дали ще ги боядисват? Помните ли приказката за уж сигурната работа при омразния социализъм - "плащат ми колкото да не умра, ама я им работим, колкото да не заспим!"
 
 
+8 #4 светлин 2011-03-26 17:43
Г-н Гелев,правилата на блога не изискват участниците да предоставят лична информация за своя идентитет. Няма елемент за доблест ,или недоблест. Който има желаниое,може да публикува своя фотография и други биографични данни,но само който иска. Не бива да се ядосвате на никого,независи мо дали пише с ник или със истинското си име.За Андрешко сте прав. За препоръчвания автор няма да ми остане време,доста съм възрастен,сега се занимава с история на БКП и комунистическат а диктатура в България 1944-1990г. Има много материал,искам да разуча по-добре българската история,българс ката трагедия и ако остане време,ще се насоча извън страната.
 
 
-4 #3 gelev 2011-03-25 15:50
Г-н светлин, пиша името с малка буква защото Вие сам го пишете така,а и нямате доблеста да си напишете истинкото име. Това е още едно потвърждение на факта, че българина може да критикува само ако е анонимен,точно като доносниците на ДС. Вашите обиди към мен не ги коментирам. Осъзнайте и проумейте една жестока истина, българина е неуправляем, ако камшика не плющи над главата му. Той е роден Андрешко и никога няма да се промени. По тази причина сме на това дередже и никога няма да се оправим. Продъжаваме да се топим един друг и явно получаме от това душевен оргазъм, съседа в данъчното,колег ата по работно място на началника и т.н и т.н. Китайците са явно като нас, затова те доказаха на света че, с т.1 в конституцията(т .е ръководната роля на партията) можеш да си икономическа сила и просперираща икономика. Тотален контрол (термина е на Дейвид Балдачи, препоръчвам Ви да прочетете тази книга доста неща ще Ви станат ясни)върху народ като нашия е ключа към просперитета ни (колкото и да ми е болно да го кажа).
 
 
+8 #2 светлин 2011-03-24 18:34
Точно така Гелев,колко си доволен от комунистическия режим. Но има нещо,което не го знаеш и всичките жертви на комунистическат а измама. Самите комунисти не бяха доволни от комунизма( отделно те най-много обичаха капиатлизма),то чно затова самите те го изоставиха и се върнаха към капитализма без да търсят други пътища. Те въобще не се двоумиха.Ако някой друг беше върнал България в тази посока,може да му се сърдиш на него,но защо не се сърдиш на тези,които свършиха тази работа. Ти питал ли си някой комуноид защо БКП не отчете резултъатите от строителството на Деветата петилетка,а направо хоп-при капитализма. Никой не пречеше на комиститре да си строят комунизма. Никой не се готвеше да ни напада,България не водеще агресивна политика,не заплашваше съседните страни,нито пък те заплашваха нас. Значи,комунисти ческат а сган,съвсем доброволно,съвс ем мирно се отказа от комунизма. Вземи техните документи и ще се убедиш в това. Прочети кой какво е говорел от високопоставени те им главатари и нещата са ясни. И какво пречи отново да се върне комунизма. Защо не ги помолиш да върнат диктатурата отново,да избият още 30 хил човека,да открадната имуществото на хората,наричайк и тази кражба "национализация". Да отпишат Бълграия от НАТО и ЕС и да се всържат по-тясно с руснаците. Какво пречи,нищо.
 
 
-14 #1 gelev 2011-03-24 17:10
Не виждам никаква пропаганда :-? Всичко си беше така, имаше работа за всички, ходехме всяка година на море, ех нямаше банани всекиден, пък затова берата беше 23ст.а кебапче от истинско месо 11ст. Хляба беше истински без добавки и набухватели.Имах пари, но нямах паспорт и не можех да излизам свободно зад граница, сега няма граници, ама нямам пари т.е за мен е пак същото. :D
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов