|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Стоте дни на Терзиев завършиха с нокаут… за избирателите му ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Илиана Славова, Faktor.bg   
Сряда, 28 Февруари 2024 12:22

alt

 

 

Desebg.com препечатва от сайта Faktor.bg коментара на журналиста Илиана Славова по повод 100-те дни от кметуването на Васил Терзиев, станал известен с тежката си фамилна обвързаност с БКП и ДС, спуснат „отгоре“ на избирателите от съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и подкрепен от лидерите на „Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов, както и от партията на Борис Бонев „Спаси София“. По ирония, с изтичането на политическия меден месец на кмета Терзиев изтече и годността на прозападната му опаковка, с която пропагандно го бяха опаковали неговите политически ментори от ПП-ДБ. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

продължава>
 
Събудете се! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Едвин Сугарев, Faktor.bg   
Събота, 17 Февруари 2024 17:15

alt

 

Desebg.com публикува отвореното писмо на Едвин Сугарев, написано специално за сайта Faktor.bg по повод смъртта на руския опозиционер и политически затворник Алексей Навални в арктическата наказателна колония №3 „Полярен вълк“ в петък, 16 февруари 2024 г. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.


„Сънят на разума ражда чудовища.“
Франциско Гоя

Убиха и Навални. След Анна Политковская и Борис Немцов, след още много знайни и незнайни герои, след стотиците хиляди поданици, пращани в месомелачката на войната. Путин може да бъде спокоен:


Русия няма бъдеще като нормална страна

Тоест – има бъдеще само с него и чрез него. Налудността победи – и от тази победа няма връщане назад.

Искаха да го убият тихо и потайно – както убиха Литвиненко заради една зловеща тайна – за взривените жилищни блокове заедно с обитателите им, за да бъде оправдана втората война в Чечня, в която Грозни беше изравнен със земята, а населението му – поголовно избито.

продължава>
 
Андрей Ковачев: Срамно е словенско правителство да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Андрей Ковачев   
Сряда, 14 Февруари 2024 18:16

alt

 

Евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) днес осъди в Европейския парламент забраната за почитане на жертвите на комунистическия режим, наложена от словенското правителство на премиера Роберт Голоб.

Българският евродепутат участва в заседание на Комисията за петиции в Европейския парламент, свикано по искане на над 2000 достойни словенски граждани, възмутени от действията на про-югославското пост-комунистическо словенско правителство да забрани почитането на жертвите на комунистическия режим.

Сайтът desebg.com публикува изказването на евродепутата Андрей Ковачев:

продължава>
 
Големите отсъстващи в Деня за почит пред жертвите на комунистическия режим – Светия синод, Радев и Сакскобургготски ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 03 Февруари 2024 17:52

alt

 

Големите отсъстващи в Деня за почит и признателност към жертвите на комунистическия режим – 1 февруари и тази година бяха Светия синод на Българската православна църква (БПЦ), президентът Румен Радев и бившият монарх и премиер (2001-2005) Симеон Сакскобургготски.


Изумителното безхаберие на Светия синод

Безхаберието, с което Светият синод на БПЦ се отнася към паметта и почитане на жертвите на комунистическия режим, е поразително!

 

Православната църква у нас е обект на репресии на комунистическата власт още веднага след Деветосептемврийския преврат през 1944 г., а нейното принизяване като институция продължава до 1989 г.

продължава>
 
Четирима осъдени на смърт от БКП с апел към световните лидери: Подкрепете Зеленски и Украйна да победят руското зло ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 01 Февруари 2024 17:51

alt

 

Последните четирима живи страдалци, осъдени на смърт от комунистическия режим в България – Атанас Костандиев, Величко Велев, Тома Томов и Жеко Стоянов – огласиха на 1 февруари 2024 г. в Деня на почит и преклонение пред жертвите на диктатурата на БКП свой апел към премиерите на страните членки на НАТО и президента на САЩ. В него те настояват световните лидери да бъдат смели и решителни и да спрат руското зло, като помогнат на Украйна до победи във войната, която Путинова Русия започна срещу нея на 24 февруари 2022 г.

„2024 г. ще бъде повратна точка. Украйна навлиза в третата година на своята война. Никой, нито един народ не може да издържа безкрайна агония. Украйна губи своите мъже и жени, своите деца в една неравна битка с три пъти по-многоброен враг. От това, което се случва в Украйна, ще зависи съдбата на целия свят през следващите десетилетия“, се изтъква в апела.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 96
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов