|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Румен Радев обслужва интересите на Путин в Русия и пред ЕС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Цветанка Андреева, Фейсбук   
Неделя, 22 Януари 2023 16:05

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога Цветанка Андреева в профила ѝ във Фейсбук по повод последната публична изява на президента Румен Радев, който в изцяло в реториката на руския диктатор Путин заяви, че „даването на оръжие означава да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още много жертви и да приемем позицията, че войната трябва да се води до пълен крах на едната страна, което неминуемо и постепенно ни тласка към глобален конфликт с възможност за ядрено самоунищожение“.

 

С проруските си тези, Радев обслужва самия Путин вътре в Русия и пред ЕС.

Радев надхвърля вътрешнополитическите интересите на русофилите в България и злепоставя държавата ни в международен план.

продължава>
 
Момчил Дойчев: 3-ти март разделя дълбоко българския народ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Момчил Дойчев, „Алтернативата“   
Петък, 20 Януари 2023 11:52

alt

 

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Момчил Дойчев за необходимостта от смяната на националния празник (3 март) с дата, която наистина да обединява българите, а не да ги противопоставя и поставя в зависимост от чужда държава. Коментарът е направен в предаването „Алтернативата“ с водещ Калин Манолов в сряда (18 януари 2023 г.). Както desebg.com писа миналата седмица бе инициирана петиция за смяна на националния празник от Атлантическия съвет, на който доц. Дойчев е съпредседател. Тя ще бъде внесена в парламента.

продължава>
 
Лудостта на войната ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Едвин Сугарев, Faktor.bg   
Неделя, 15 Януари 2023 20:09

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва анализа на дипломата и писател Едвин Сугарев, написан специално за Faktor.bg. В него той заключава, че не само Путин е луд, пациент е цяла Русия. По думите му военната агресия на Кремъл срещу Украйна показа, че човечеството – или поне част от него, още не е излязло от пещерата.

 

Тя е лудост сама по себе си. Идеята, че насилието може да регулира човешките отношения и че конфликтите между държавите могат да се решават по военен път, е лудост. Някой сигурно ще възрази: та това е пътят, по който са били решавани тези конфликти през цялата човешка история.

продължава>
 
Призив към парламента: България заслужава достоен национален празник! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 11 Януари 2023 15:37

alt

 

Атлантическият съвет на България инициира призив на 113 общественици към народните представители в 48-то Народно събрание незабавно да предприемат законодателно решение за отмяна на 3-ти март като национален празник на Република България и да определят друг, наистина достоен ден за български национален празник.

Призивът е отворен за публична подкрепа, като може да бъде подкрепен и електронно (виж петицията – ТУК), а следващата седмица ще бъде официално внесен в парламента.

Както е известно в началото на 1990 г. комунистическият режим без допитване до обществото и преди провеждането на първите демократични избори налага 3-ти март на мястото на компрометираната черна дата 9-ти септември.

продължава>
 
Режете тумора, за да се освободим от незавидната си роля на кремълска колония ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Сряда, 04 Януари 2023 12:55

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на дребнавите политически боричкания и взаимни обвинения, както и на факта, че всъщност България никога не се е освобождавала от незавидната си роля на кремълска колония. Заглавието е на desebg.com.

 

Българските политици продължават да се упражняват в призивите си един към друг - "Стани да седна аз".

Затова от тях можете да чуете разнообразни интерпретации на тема "Кой е виновен". По-възрастните помнят, че дълго време виновен беше Иван Костов - за какво ли не, за всичко.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 85
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов