|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
„Не“ на нов световен ред по путински ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Форум за свободна Русия   
Неделя, 02 Октомври 2022 14:30

alt

 

Режимът на Владимир Путин е екзистенциален враг на съвременната цивилизация – произтичащата от него заплаха може да се премахне само чрез ликвидирането на самия режим.

Това се казва в обръщение на опозиционната платформа Форум за свободна Русия, основана от двама руски общественици: гросмайстора Гари Каспаров и Иван Тютрин. Авторите на възванието предупреждават, че Путин се опитва да наложи нов световен ред по свои правила. Ето и призива им, публикуван в Kasparov.ru и в превод на Faktor.bg:

продължава>
 
Кой ще защити независимостта на България от бруталната експанзия на Кремъл и неговите проводници у нас? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Петък, 23 Септември 2022 19:22

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, в който критикува демократичната общност в България, която няма никакви стратегии срещу агресивната политика на Путиновия режим срещу страната, чийто проводници вече се виждат с просто око след началото на войната на Кремъл в Украйна. Заглавието е на desebg.com.

 

Днес Хоризонт след обед постави интересна тема за дебат на своите слушатели - войната в Украйна в светлината на последните събития, мобилизацията обявена от Кремъл и стартирането на "референдумите за независимост" от марионетните режими на Кремъл в Донецк и Луганск.

продължава>
 
„Частичната мобилизация“ на Путиновия режим е отчаяние и паника от предстоящата катастрофа ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Михаил Найденов, Фейсбук   
Сряда, 21 Септември 2022 16:20

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара във Фейсбук на експерта по отбрана и национална сигурност Михаил Найденов, член на Атлантическия съвет на България, по повод обявената днес (21 септември 2022) от президента на Русия Владимир Путин „частична мобилизация“, седем месеца от началото на наречената от режима му „военна операция“ – война – в Украйна. Заглавието е на desebg.com.

 

Този ход на Путин е продиктуван от отчаяние. Най-вече това представлява опит за потискане на настъпващата в Москва паника от военната катастрофа. И произтичащото от това недоволство сред силоваците.

продължава>
 
Когато руският народ ще трябва да се срещне очи в очи с истината за своята държава и общество ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Доц. Огнян Минчев, Фейсбук   
Неделя, 18 Септември 2022 07:54

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на митологията за силата на руската армия като „втора в света“. Заглавието е на desebg.com.

 

Military power is much more efficient when implied rather than when deployed... [Военната сила е много по-ефективна тогава, когато се предполага, отколкото когато се прилага и разполага].

През последните десетилетия ни се наложи няколко пъти да си припомним този принцип.

продължава>
 
Съединението ражда националния интерес, който вече е различен от руския ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Петър Стоянов, БНТ   
Вторник, 06 Септември 2022 09:50

 alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на президента (1997-2001) Петър Стоянов по БНТ по повод 137 години от Съединението на Източна Румелия с Княжество България, което честваме днес.


Първата последица на Съединението е, че осъществяваме част от националния идеал. Защо е важно България да стане по-голяма – защото политическите елити във всички страни чакат с нетърпение преразпределението на „наследството“ от Османската империя.

Това е първото голямо изпитание пред държавата ни и нашият национален елит се справя блестящо. Ако не бяхме победили при Сливница, Съединение нямаше да има. Националният елит живее с чувството, че има отговорности. Това не може да се изисква от останалите хора, които са с претенциите за права.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 82
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов