|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Призивът за защита на основателя на desebg.com и семейството му е отворен за подкрепа в интернет ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 27 Април 2013 07:31

alt
Призивът на 12-те общественици от този вторник за разкриване на авторите на заплахите срещу основателя на специализирания сайт desebg.com и разследващ журналист Христо Христов и неговото семейство е отворен за подкрепа в интернет.

Фондация „Програма достъп до информация” публикува призива на своята страница в интернет, като същевременно е предоставена възможност той да бъде подкрепен свободно от хора, които са съпричастни към случващото се (тук може да се присъедините към подписката).

Както самият журналист обяви на своя сайт от началото на 2013 г. той и семейството му са обект на системни саботажи и заплахи. На връх нова година неизвестни лица се опитаха да компрометират сайта и неговия автор, като го блокира една от малкото интернет-платформи за разкриване на дейността на бившите тайни комунистически служби и насочат я насочат към сайт с порнографско съдържание.

На 12 март 2013 г. журналистът открива груба интервенция върху семейния автомобил, за което подава сигнал до полицията. Месец по-късно в пощенската кутия на домашния си адрес открива анонимна смъртна заплаха и директна заплаха за разправа със семейството му. За горното той подава сигнал до съответните правоохранителни институции.

Към призива, публикуван на страницата на фондация „Програма достъп до информация”, вече са се присъединили над 220 граждани.

Журналистът Христо Христов благодари на неправителствената организация за инициативата, както и на хората, които са я подкрепили. В сряда подобен призив за разкриване на извършителите на анонимните заплахи бе отправен и от шестима български депутати от Европейския съюз от групата на Европейската народна партия.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов