|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Новата българска Стена ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 14 Ноември 2013 11:21

alt
Вчера, ден след студентската окупация на Народно събрание на 12 ноември 2013 г., парламентът осъмна с нови метални заграждения. Такива никога не са поставяни около сградата, на която стои надписа „Съединението прави силата”.

По ирония 24 години след 10 ноември 1989 г. бившите комунисти, които днес отново управляват България, издигнаха около Народното събрание нова българска Стена, която не обединява, а разделя нацията.

Старата стена – телените заграждения по границата на НРБ, по която стреляха и убиваха – беше превърнала 45 години страната в затвор. Тя рухна преди 24 години, когато българите поискаха свобода и демокрация.

Днес България е известна като най-бедната страна в Европейския съюз, вероятно и най-корумпираната и като държавата, която не успя да излезе от сянката на своето комунистическо минало.

Жертва на комунистическия манталитет – да се лъже поголовно обществото, да се краде от държавата, а от 2007 г. и от европейските фондове, да се цензурират медиите, да се всява страх в населението чрез репресии – стана едно младо поколение българи.

Поколение, родено след падането на Берлинската стена, поставила началото на краха на тоталитарните комунистически режими в страните от бившия съветски блок. Поколение, което за първи път се сблъсква с истинското лице на властта, в стремеж да се бори за правата си.

Днес бившите комунисти отново са се окопали във властта и действат със същите брутални практики, познати от времето на уж бившата Държавна сигурност. Тежко екипирани жандармеристи и полицаи пазят порочния съюз между социалисти, националисти и Партията за права и свободи на ДС на агентите „САВА” и „ПАВЕЛ”.

Власт, чийто панически страх, впрегна полицията да блъска, да бие 20-годишни български граждани и възрастни хора, да извършва демонстративни проверки на документи за самоличност, да прави сутрешни проверки в квартири на студенти!

Новата Държавна сигурност, създадена от бившите комунисти!

Датата 12 ноември 2013 г. ще остане със сигурност в българската история с бруталните действия на полицията, настървена от властта срещу студентите по време на дневната блокада на парламента.

Най-важното обаче е, че събитията от този ден са отворили широко очите на най-будната част от младото поколение. Поколението, което се бори за своето бъдеще, тук и сега. Ако то е имало някакви съмнения или илюзии, те са се изпарили окончателно от сблъсъка с новата Стена на властта, който младите хора преживяха.

Историята е показала, че на такава власт дните са преброени.

Студентите отговориха подобаващо с рисунки и шаржове върху новите, по-сигурни метални заграждения, пазещи управляващите. Сайтът desebg.com ви показва час от тях. Снимките са на журналиста Христо Христов.

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов