|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Христо Христов: Забравя се, че БКП сама определи управлението си като „уродливия режим на Тодор Живков” ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 12 Февруари 2016 09:54

alt
Сайтът desebg.com публикува видео от предаването „Видимо и невидимо” с водещ Калин Манолов по телевизия „България он еър” (от 6 февруари 2016), посветено на темата как да се разделим с комунистическото минало.

В него участват бившият политически затворник Алфред Фосколо, проф. Искра Баева от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и разследващият журналист и основател на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com.

Христо Христов категорично се противопоставя на твърдението на Иска Баева, че всичко за комунистическия режим се изучавало в училище, като посочва, че липсват основни факти за истината на управлението на БКП, сред които са въоръжената съпротива на горяните срещу него и трите фалита (виж повече за тях в книгата „Тайните фалити на комунизма – ТУК), до които компартията е довела страната.

Христо Христов припомня, че Тодор Живков е построил комунизма, но само за своята фамилия и върхушката от правоимащи от БКП, обслужвани от храната до ловните резервати от Пето управление на ДС – УБО.

Разследващият журналист припомни и забравената от обществото оценка, която самата БКП дава на своето управление, веднага след принудителната оставка на Тодор Живков на 10 ноември 1989 г. Още на първия пленум на ЦК на БКП след товаДекемврийскияпрез декември 1989 г. новият генерален секретар на БКП и дългогодишен министър на външните работи Петър Младенов определя публично управлението на компартията като „уродливия режим на Тодор Живков".

 

 

Част 1 от предаването | Източник: bgonair.bg.

 

 

Част 2 от предаването | Източник: bgonair.bg.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов