|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Как Русия продължава да влияе на политиката в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от ДЪржавна сигурност.com   
Понеделник, 29 Март 2021 17:47

alt

 

„Русия продължава да използва старите си връзки и симпатии в по-малките и по-уязвимите членове на НАТО и ЕС за създаването на шпионски мрежи и получаване на достъп до западните тайни. Русия умело използва съществуващите и бившите мрежи на службите за сигурност, които са живи и здрави дори след три десетилетия след падането на комунистическия режим“, писа в понеделник The Wall Street Journal, цитиран от Faktor.bg.

Повод за публикацията в американския всекидневник е скандала, предизвикан от разкритата преди броени дни руска шпионска мрежа у нас.

„В последните години България изгони няколко руски дипломати заради шпионаж и събиране на информация за числеността на американските войски в страната, например.

Според експерти по сигурността, освен в България, най-бедната страна н ЕС, Русия разполага с обширни разузнавателни мрежи и в други бивши съветски сателити“, посочва още базираната в Ню Йорк медията.

„Макар че България, в миналото един от най-верните съюзници на СССР, влезе в НАТО през 2004 г. и в ЕС през 2007 г., Москва продължава да оказва влияние върху вътрешните и работи и разузнавателните и служби благодарение на тесните икономически връзки и връзките с Русия на лидери от политиката, бизнеса и служители на разузнаването“, заключава The Wall Street Journal.

 

alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов