|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Андрей Ковачев: С държавни пари МОЧА може само да бъде премахнат ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Андрей Ковачев   
Събота, 02 Октомври 2021 09:46

alt

 

 

Евродепутатът (ГЕРБ/ЕНП) Андрей Ковачев реагира остро на намерението на управлението на президента Румен Радев да бъдат отпуснати 390 000 лв. за ремонт на паметника на съветския окупатор в София. Искането за предизборното пръскане на държавни средства за унижаващия националния ни дух тоталитарен монумент, възхваляващ окупационната съветска армия, е на Областната управа на София и е отправено до служебното правителство на Стефан Янев, назначено от Радев. Сайтът desebg.com публикува коментара на Андрей Ковачев неговия профил във Фейсбук:

С обществени средства може само да се извърши преместването на този пропаганден артефакт, който разделя и води до омраза между българите.

Скандално е решението на назначените от кандидата за втори мандат. Явно искат да привлекат една определена филска аудитория, която е далече от българския национален интерес.

За съхранение на българското културно наследство извън България, обаче пари няма! За „ремонт“ на толкова противоречив артефакт областната управа ще се бори за средства?

Със сигурност ще започнат да се оправдават, че е нужен ремонт, защото е станал опасен и може да нарани някой преминаващ гражданин.

Нараняване има и това е националното достойнство на огромна част от българите, които не смятат, че са „освободени“ от армията на Сталин, нито, смятат, че българския народ е признателен за „освобождението“ от живота и имуществото на десетки хиляди достойни българи.

Какъв позор!

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов