|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Нинова срина БСП, но победителите ще търсят соцпартията за кабинет, забравили, че носи само фалити ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 15 Ноември 2021 21:01

alt

 

На парламентарните избори през април 2021 г. лидерът на БСП Корнелия Нинова загатна, че под нейно ръководство партията започва да се срива, но чак сега се вижда напълно категорично, че г-жа Нинова, на която „демокрацията ѝ отне много“, върши чудеса и докара наследника на бившата комунистическа партия до там, че „другарите“ да говорят за нейното оцеляване като политически субект.


Пропадането на БСП при Нинова

Статистиката е красноречива:

  • На изборите през април тази година БСП взе 480 000 гласа (15%) и 43 мандата в Народното събрание;
  • На парламентарния вот през месец юли 2021 г. – 365 000 гласа или 13,3%, отредили ѝ 36 депутати;
  • На току що проведените предсрочни парламентарни избори (при 99% от обработените протоколи) – 266 000 гласа (10,2%) и вероятно 27 депутати.

За сравнение на парламентарните избори за 44-то Народно събрание през март 2017 г. БСП спечели 955 000 гласа (27,2%) и имаше 80 депутати.

Засега от г-жа Нинова не дума, а дори намек няма, че ще подава оставка, а и не трябва. На следващите избори може още по-ниски резултати да се постигнат.


Кирил Петков и Асен Василев се нуждаят соцпартията да е в играта

В същото време и двамата лидери на победителите от „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев заявиха, че за формиране на правителство ще търсят подкрепата на всички партии без ГЕРБ и ДПС.

Тоест, това включва и БСП. Още през лятото, когато Слави Трифонов се опитваше да състави кабинет с комичните и абсурдни предложения, някои от анализаторите и социолозите, които телевизиите ги въртят нонстоп, започнаха да втълпяват, че видите ли БСП не била част от политическото статукво, срещу което се борили партиите от протеста.


Изпирането на корупционния имидж на БСП

Следователно, според тях, БСП е чиста като сълза и няма проблем да е в отбора на честните и почтени политически играчи, които не са белязани като носители на корупцията и лошо политическо управление.

Трябва да сме много наивни, за да се вярваме на такива обществени манипулатори, които с тези си коментари целят да внушат на хората твърдение, което не само не е вярно, но е и дълбоко възмутително.

Защото онези, които не искат да си спомнят, се правят на забравени, че същата тази БСП е политическата партия, която като наследник на БКП винаги е носила след себе си фалити, мизерия и корупция при участията си във властта.


Фалити, празни магазини, мизерия и опашки – все при БСП

За онези, които днес им е много удобно да са с къса памет, припомням:

  • БСП е същата онази партия, която при еднопартийното си управление начело с премиера Андрей Луканов „сервира“ на обществото финансов колапс, неизгодно едностранно наложен мораториум по плащанията на външния дълг (11 млрд. долара), криминално и корупционно разграбване на държавните фирми, източване на капиталите на задграничните фирми, а в края на 1990 г. студена и тъмна зима с шоков скок на цените и празни магазини.

 

alt

 

  • Днешната БСП е същата онази партия, която при еднопартийното си злощастно управление с лидер-премиер Жан Виденов докара българите до просяшка тояга – срути банковата система чрез масови банкови фалити, допусна ширене на финансови пирамиди, докара хиперинфлация, която стопи спестяванията на хората и за капак роди невиждана хлебна криза.

 

alt

 

  • БСП е същата онази партия, която в тройната коалиция беше емблема на ширеща се корупция в енергетиката (случаите с АЕЦ „Белене“ и хидро проекта „Цанков камък“), аферите „Хохегер”, „Сапард”, „Булгартабак“, заменките на гори и земи, и не на последно място корупцията в МВР по времето на Румен Петков като министър на вътрешните работи от БСП, който именно заради серия от корупционни скандали беше принуден да си подаде оставката.
  • По време на тройната коалиция същият този днешен лидер на БСП Корнелия Нинова, която от „Продължаваме промяната“ се гласят да търсят за подкрепа на ново правителство, беше освободена като зам.-министър на икономиката и енергетиката за въздействие върху следовател по делото за злоупотребите в „Топлофикация“ с цел опазване гърба на бизнесмена Красимир Георгиев („Фронтиер“) от евентуално разследване по същото дело.
  • Същата тази БСП участва в краткото, но също толкова неприемливо за една част от българите сделкаджийски кабинет с ДПС Орешарски (подкрепян от златния пръст на „Атака“) в периода 2013-2014 г., който „роди“ един от най-големите корупционни обири – този с фалирането на КТБ за 6 млрд. лв.

 

alt

 

  • БСП е същата тази партия, която от 1990 г. до днес номинира и вкарва в парламента най-много агенти на комунистическите тоталитарни служби, а кабинетът ѝ Виденов е ненадминат рекордьор по присъствие на агенти на Държвана сигурност в правителствата след 1989 г.


За късопаметните – да знаят,

за да не станат поредните политически шарлатани

Впрочем, БСП е единствената политическа партия, която два пъти управлява в коалиция с ДПС, която е нежелана днес. Така че няма как БСП да не е част от статуквото, колкото им да се иска на обществените манипулатори. И това ли не се помни?!

Нека да не забравят тези факти онези, които вчера спечелиха изборите, когато потърсят политическа подкрепа за своя кабинет.

В противен случай ще са просто поредните политически шарлатани, които ще се сдушат със същата тази БСП (само и само, за да им се нареди пасианса), която повече от 30 години има зад гърба си дълъг списък с корупционни скандали и тежка обремененост от тайни и явни олигархични зависимости, а управленията ѝ (с изключение на тройната коалиция) са завършвали катастрофално за държавата и обществото. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов