|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Симпатията и съчувствието на обикновените хора към Украйна – неочакваният враг на Путин ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Цветанка Андреева, Фейсбук   
Неделя, 27 Февруари 2022 11:15

alt

 

Сайтът desebg.com помества коментара на политолога Цветанка Андреева, публикуван на профила ѝ във Фейсбук, в който тя обръща внимание на значението на общественото мнение в Европа срещу войната на Путиновия режим в Украйна.

 

Сега войната в Украйна има шанс да е една от малкото, спечелени от общественото мнение. Зловещата динамика в агресията на Путин накара европейците да възприемат реакцията на световните лидери и собствените си елити като забавени и колебливи.

Хората приемат случващото се за варварска война и гражданската съвест надскача лидерската адекватност.


Путин е в образа на агресивен диктатор убиващ невинни

и заплашващ живота и мира в Европа

Безспорно, че ЕС и НАТО не са безпомощни, но демократичните общества за три денонощия, откакто войната в Украйна влезе в домовете ни сформираха ясна нагласа срещу Путин. Той вече е в образа на агресивен диктатор убиващ невинни и заплашващ живота и мира в Европа.

 

alt

 

Общественото мнение вече подчинява лидерите в Европа, които не бяха склонни към много резки политически движения към Кремъл.


В очите на хората героите са в Украйна

В очите на хората жертвите, но също и героите са в Украйна. Затова и общественото мнение взе за заложник собствените си национални елити. Видяхме, че лидери като Орбан бяха принудени към реакция спрямо безумието на Путин.

Оказва се, че кремълския император е силен само на дългата маса, когато му се молят за диалог. Това е неговият интерес, докато премазва с оръжието си - отсреща да го молят за преговори, а той да поставя условията за новия мир и ред.

 

alt

 

Но, неочаквано врагът му се оказа симпатията и съчувствието към Украйна, дошли от обикновените хора в Европа.

В очите на жителите от демократичния свят, сега смелите лидери са във военни униформи и отбраняват Киев. Преговарящите с костюми губят легитимност.


Ако несправедливостта победи

Хората не искат да чуват, че тази жестока война ще бъде спечелена от Путин. Вече е ясно, че това ще нанесе рана не само в Украйна, но и на Запад. Ако несправедливостта победи, това постепенно ще делигитимира лидерството в Свободния свят.

В демократичните режими политиците се плашат най-много от загубата на обществена подкрепа, чак след това от санкции, газ, цени...

От другата страна е Путин – „великият творец“ на новия европейски и световен ред. Рано или късно той ще падне жертва на собствената си пропаганда. Неговата сила е в измисления му затворен свят в който необезпокоявано властва.

 

alt

 

Свят, в който той уж командва от дългата маса, но всъщност е нелеп в очите на хората от демократичния свят. Очевидно няма и всеобщата подкрепа на собствения си народ. Все пак, това не са напудрените избори за Президент, а кървава война, в която техните, руски синове загиват.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов