|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
А когато режимът на Путин се срути Радев и Янев от коя страна ще се наредят? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Вторник, 01 Март 2022 16:47

alt

 

Падението на някои лица, които по лошо стечение за демократичната общност в България, се упражняват на гърба ни да бъдат „политици“ в съдбовни за Европа и света моменти, продължава със страшна сила от началото на войната на Путин в независима Украйна.

На фона на трагедията, предизвикана от руския агресор, която ще реши и бъдещето на Европа и на фона на огромната всекидневна солидарност към Украйна от страните от Европейския съюз, а и извън него, в България се разиграва мини политическа драма.


В Троянския кон на Кремъл лимонките взеха да гърмят една след друга

И това е така, защото с войната на Путин срещу Украйна в България – отдавна известна като Троянския кон на Москва в НАТО и ЕС – взеха да гърмят една по една лимонките, с които страната ни е тласкана да бъде поставена извън общата европейска и натовска коалиция.

Стефан Янев, който до днес беше министър на отбраната в кабинета Петков на четворната коалиция, се оказа толкова важна персона, че се превърна в първия освободен министър след 1989 г., за който се организира специален митинг-подкрепа пред Министерски съвет в навечерието на поисканата му от премиера Кирил Петков оставка.

Чудо на чудесата! Как не сме знаели какъв златен, незаменим човек имаме сред пенсионираните военни, уж преминали през натовски обучения в своята професионална кариера, а точно когато трябва България да е единна с останалите страни в алианса, се цепят по шефовете и повтарят като папагали тезите на самозабравилия се Путин.

Същият този „незаменим“ Стефан Янев преди това се противопостави категорично на изпращане на контингент на НАТО в България, а след това не се поколеба да демонстрира на всички колко е добър в цитирането на Путин.

Янев, който до момента беше известен като протеже на Румен Радев, иска де се придържаме и днес към васалната комунистическа практика, налагана от БКП близо половин век в България – да бъдем наведени, послушни и винаги с господарите от Кремъл. Само дето не е уцелил времето.

Неговата роля не е докрай изиграна. Сега го спрягат като „лидер“ на бъдещ ляв проект, зад който ще стои началникът му Радев. С какви пари се правят такива проекти няма да питаме. То е ясно.


Румен Радев в защита на протежето си

Неговият началник Румен Радев е ясен с проруската си позиция (и с навика да не стои по-високо от Путин, когато се срещат) за окупацията на Крим, а в вчера побърза да излезе със специално съобщение, с което на практика защити своето протеже, за което вече премиерът бе казал, че ще му поиска оставката.

 

alt

 

Уж от една страна нямало пряка опасност за България от войната на Путин в Украйна, а от друга страна смяната на военния министър в такъв момент била „риск“, твърди Радев, очевидно болезнено наранен от загубата на един от министрите си в кабинета (другите двама са Рашков и Генчовска в МВР и МВнР).

Но лицемерието и двуличното гърчене на Радев нямат край. В първия ден на войната той най-брутално се изхвърли, че „очевидно тази война ще бъде спечелена от Русия“, а на шестия ден сътрудниците, които му пишат речите, вкараха в обръщение друга песен, че „сегашното братоубийство е особено болезнено за нас, българите“. Няма думата „война“, но непредизвикано нападение на Путин срещу Украйна вече е представена като „братоубийство“.

По-голямо лицемерие от това здраве му кажи!


БКП/БСП извива ръцете на премиера

Бившата комунистическа партия, която преди 32 години се преименува на социалистическа пък реши да рекетира премиера Петков в последния момент, за да не бъде назначен на мястото на Янев за министър Тодор Тагарев – уволнен от него изявен военен и ясно пронатовски ориентиран експерт.

Рекетът е ясен – БСП ще напусне коалицията, ако Тагарев бъде избран. Кой натиска копчето на тази антибългарската партия е повече от ясно. В миналото тя е била секция на Коминтерна, след 9 септември 1944 г. два пъти предлага на Москва да се слеем като 16 република в СССР, а днес продължава да е сателит на господаря в Кремъл.

Сега, вероятно Петков се е замислил с кого точно е влязъл в коалиция, макар да бе публично многократно предупреждаван за истинската същност на БСП, известна през последните 30 години с корупцията и погромите, които произвежда, когато е в управлението на страната.

Така наречените социалисти гласуваха срещу санкциите за режима на Путин в парламента при приемането на декларацията на Народното събрание след военната инвазия – недвусмислен знак кого подкрепят и че на практика се самоизключват от общата позиция на ЕС и НАТО.


Историята няма да им прости

Преди броени дни, в деня на годишнината от обесването на Апостола, авторите на речите на президента Румен Радев му вкара в устата думите:

„Историята няма да прости, ако не се върнем на пътя към чистата и святата република, която ни завеща. Ако като общество не повярваме, че „всичко се състои в нашите задружни сили и против тях не може противостоя и най-силната стихия.“

Е, по ирония на съдбата, Европа, а и светът, е изправена пред най-ужасната опасност от десетилетия насам, забъркана от руския диктатор Путин.

С какво настоящият президент показа досега, че работи за „нашите задружни усилия“? С нищо. Напротив – той и сега е източник на разединение.

И къде в крайна сметка ще се наредят лица като Радев и Янев, като Нинова и пропутинския Копейкин, когато рухне режима на Путин?

На страната на световна демократична общност, обединена срещу руското безумие, или на страната на злото? Историята никога не е прощавала на дребните и продажни душици.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов