|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Като за пред 3-ти март: Руското посолство в София определи българите като „евроатлантически подлоги“ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Сряда, 02 Март 2022 15:11

alt

 

Дни преди националния празник на България – 3-ти март, дипломатите от посолството на Руската федерация у нас начело с посланик Елеонора Митрофанова си изпуснаха нервите заради хакерската атака срещу правителствени и медийни сайтове в Русия.

Отговорност за разстройването на достъпа до тях пое групата на „Анонимните“, която още миналата седмица след непредизвиканото нахлуване на руската армия в Украйна обяви, че започва кибервойна срещу режима на Путин.

Независимо от това руското посолство в София публично огласи, че смята виновни за това САЩ и съюзниците му в НАТО. Руската мисия публикува следното съобщение:

„Съобщаваме ви, че във връзка с информационната агресия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги, която се води спрямо информационните ресурси на нашата страна – в България са блокирани или не се зареждат коректно редица сайтове на руски държавни институции и медии, включително и на дипломатическата ни мисия в София.“

България е член на НАТО и следователно определението „евроатлантически подлоги“ се отнася пряко и за нашата страна. Подобни думи от чужди дипломати са меко казани недипломатични, но те отразяват бесът, обзел служителите на Путин в мисията му в България.

 

alt

 

Официалната българска власт не реагира на обидата, но извънпарламентарни политици призоваха за незабавното екстрадиране на посланик Митрофанова.

Вероятно българските граждани ще я видят курдисана до проруски настроения президент Румен Радев утре на връх Шипка при честването на националния празник, за който управляващите не намериха за необходимо да го отбележат по начин, по който да се изрази солидарност с украинския народ, подложен на смърт и разруха от войските на Путиновия режим в Москва. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов