|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Отхвърлянето на наименуването на Алея „Героите на Украйна“ и Площад „Борис Немцов“ е в ползва на Путиновия режим ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 20 Април 2022 13:31

alt

 

Сайтът desebg.com публикува Позицията на Атлантически съвет на България относно връщането на Решението на Столичния общински съвет (СОС) от областния управител на София за именуване на обекти около Руското посолство. Неотдавна СОС прие две места около посолството на Руската федерация на получат съответно имената Алея „Героите на Украйна“ и Площад „Борис Немцов“, посветени на украинската съпротива срещу бруталната война на Путиновия режим срещу Киев, както и на името на руския опозиционер, който беше убит в центъра на Москва през 2015 г.

Подобни решения бяха взети и в други страни на Европа, продиктувани от солидарността с украинския народ и политическите жертви на режима на Путин в Русия. Преди два дни обаче областният управител на София Иван Кючуков, който заема този пост от квотата на партията на чалга шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“ наложи вето върху решенията на СОС.

 

Действието на областния управител на София Иван Кючуков да отхвърли решението на Столичния общински съвет за именуване на озелененото пространство между бул. „Драган Цанков”, ул. „Незабравка“ и ул. “Никола Мирчев, район „Изгрев“, с името Алея „Героите на Украйна" е повече от скандално.

Също така позорно е и отхвърлянето на решението на Столичния общински съвет за именуване на безименното озеленено пространство между бул. ‘‘Драган Цанков”, ул. „Латинка“, ул. „Константин Щъркелов“ и ул. „Фредерик Жолио Кюри“, район "Изгрев", с името Площад „Борис Немцов“.

Като се оправдава и прикрива уж зад постъпили сигнали от граждани (звучи като сигнали от бдителни читатели на вестник "Правда"), Областната управа е върнала решението на Столичния общински съвет на "база описаното в закона" и се излагат несъстоятелни чиновнически мотиви.

В съобщението на Областната управа не е упоменато какви точно са "нарушенията" в тези решения. За нас това означава само едно - областният управител стриктно следва указания, които са в интерес не на България, а на путинова Роzzийская Федерация; все едно тези указания са спуснати от Руското посолство. Така той се превръща в поредният руски хибриден местен "актив" за реализиране на кремълската политика в България.

Днес в целия цивилизован свят, включително в посолствата на нашите съюзници в София, е издигнато украинското национално знаме в знак на съпричастност с борбата на братския украински народ срещу руските агресори и окупатори. Само ретроградни сили в България търсят абсурдни поводи да се противопоставят и разграничат от това. Те оспорват и идеята на Столичната община да издигне украинското знаме. Областният управител на София, назначен по неизвестно какви принципи и заслуги от участващата в управляващата четворна коалиция формация „Има такъв народ“, си позволява да оспори и това действие.

Ето защо Атлантическият съвет на България настоява:
1. Столичният общински съвет незабавно да прегласува и препотвърди решенията си от 7 април 2022 г.
2. Да бъде преименуван целия булевард, носещ името на доказания национален предател-русофил Драган Цанков, с името „Героите на Украйна“.
3. Тъй като според областния управител героите на Украйна с нищо не били „допринесли за България“, настояваме за:

  • незабавно демонтиране на не само с нищо недопринеслите, а напротив - нанеслите непоправими щети на българската нация, паметници на съветските окупатори в София;
  • преименуване на всички улици, и институции, носещи имената на врагове на българския народ, като граф Игнатиев, отявления българомразец Иван Аксаков, сталиниста Максим Горки и други лица, с нищо незаслужили благодарност, почит и памет от българската държава.

4. Незабавно да подаде оставка областният управител на София Иван Кючуков!

Ако той не го направи, правителството, което го е назначило, трябва да се разграничи от действията му, като незабавно да го освободи от поста.
България вече е изразила официално позицията си в подкрепа на Украйна, а с тези си необосновани действия областният управител на София работи против нея. И това ли е "лично мнение"...след като вече то е облечено в институционално действие на областен управител...

Призоваваме премиерът Кирил Петков да постъпи принципно с областния управител така, както с русофила Стефан Янев. В противен случай ще считаме, че правителството не само не проявява солидарност с Украйна, но и фактически подкрепя престъпната държава на Владимир Путин. И влиза в явно противоречие с вече заявените си позиции.

Господин Петков, Вие сте на ход!

Атлантически съвет на България 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов