|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
България се нуждае от радикална лустрация на историческите лъжи на комунистическия режим ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Д-р Любомир Канов, Фейсбук   
Сряда, 26 Юли 2023 08:01

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на д-р Любомир Канов в профила му във Фейсбук. Текстът третира въпроси за лустрацията (пречистване, б.а.), но надхвърлящи политическото ѝ приложение, каквото не беше направено в България след краха на тоталитарната комунистическа система. Д-р Канов, който е политически затворник през комунистическия режим, говори за историческа лустрация и необходимостта от казване на цялата истина за антихуманния режим на БКП и за изучаването на неговите престъпления в училище.

 

Освен очевидната нужда от лустрация на личности и техните семейства, здраво заседнали в тъканта на обществото ни по всички линии, според мен България се нуждае от радикална лустрация на историческите лъжи, които вече три десетилетия остават недокоснати в учебниците, училищата и паметта на целокупния народ.

Паметниците на Лъжата, наречена Комунизъм са навсякъде, но са само каменно-чугунените превъплъщения на това престъпление.

Комунистически професори и хора с напълно профукани съвести и мозъци обаче все още доминират тясното умствено пространство на нашия зле образован народ.

А Историческа Лустрация изобщо никога не е дори започвала. „Миролюбивите” привърженици на „двете гледни точки” са навсякъде, най-вече в Президенството.

Но и в Университета, Радиото, Телевизията и Министерството на Просветата. Без лустрация на боклука натрупан в главата на редовия българин, няма никаква истинска ЛУСТРАЦИЯ, ПРОСВЕТА и НАДЕЖДА за България.

По-дълбоко трябва да се копае, не е само до Терзиев, макар че от там би могло да се започне.

Терзиев е символичен представител на дребноумната кадесарска лъжа, че миналото няма значение, но някои от книгите за онова, което комунистите сториха на народа ни, ги написа Вили Лилков.

Или за да бъда кратък:
Лустрацията започва с Истината, казана публично за всички и за всичко.

Тя е манталитетен и личностен проблем едновременно. Врагът на Лустрацията са всички идиотски забранителни Тайни и Режими останали от Комунизма.

Тайните и Лъжите трябва да бъдат лустрирани и да паднат завинаги. Всички претексти за „национална”, „банкова”, „търговска”, „семейна” или поради кончина на различни престъпници тайна, не трябва да бъде прикривана с „демократични” доводи.

Цялата история на България, всички документи и свидетелства за истинските събития и престъпления от миналото трябва да бъдат публикувани и изучавани още от Първи клас в училище.

Невежите закостенели и замръзнали в соца учители няма да могат да се преквалифицират.

Разбира се, с известни изключения, независимо с колко ще увеличат заплатите им. Това е положението.

Такива са и специалистите, които съставят програмите и стандартите за общозадължителното българско образование.

Ако Искра Баева пише учебниците по история, обучението на учениците в училищата ще прилича външно и вътрешно едновременно на Велислава Дърева и на Петър Волгин, без да може да се определи половото или идеологическото им различие.

Лустрация означава светлина, осветяваща мрака и подземията. Време е тя да засвети!

Всички български читалища имаха имена като Пробуда, Просвета или Просвещение.

Забравено ли е? Както казва Гьоте преди смъртта си: Повече светлина, повече светлина, отворете прозорците, да влезе повече светлина!

Това е смисълът на Лустрацията!

Просвещение!

И в Образованието!

И в Съвестта!

Задължително!

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов