|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Граждани, репресирани и политици почетоха жертвите на тоталитарните режими ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Чествания
Написано от Христо Христов   
Вторник, 23 Август 2011 15:47

В деня на подписването на съветско-нацисткия пакт Молотов-Рибентроп преди 72 години граждани, репресирани, общественици и политици почетоха паметта на жертвите на сталинизма и нацизма.

Пред мемориала на жертвите на комунизма край НДК те положиха цветя и венци. 

„Историята е неумолима и събитията от последните няколко дни и часове доказват, че в днешния 21-ви век, както и в отминалия 20-и век, няма място за тоталитарни режими, заяви председателят на българския парламент Цецка Цачева.

 

Това каза председателят на парламента Цецка Цачева при поклонението пред стената с имената на част от българските жертви. .

 

България за втора поредна година чества тази дата, която през 2008 г. беше одобрена от Европейския парламент като  Ден на жертвите на тоталитаризма.  Година по-късно и българският парламент също се присъедини, като гласува решение 23 август да се чества като ден на жертвите на сталинизма и нацизма.

На поклонението пред мемориала до НДК, организирано, което беше от Столичната община, присъстваха заместник-кметът Иван Сотиров, евродепутатът Андрей Ковачев (ГЕРБ), Лъчезар Тошев, депутат от Синята коалиция, представители на неправителствени организации. Левите не уважиха честването.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов