|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Доскорошният ректор на НАТФИЗ – агент на Шесто ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 21 Август 2012 16:12

Ректорът на Национална академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) Станислав Семерджиев, ръководил я в периода 2003-2011 г., е бил сътрудник на Шесто управление на бившата Държавна сигурност.

Това стана ясно днес от доклад на комисията по досиетата (решение №2-61 от 21 август 2012 г.). Тя е проверила общо 13 души от ръководството на НАТФИЗ за агентурна принадлежност по глобалната проверка на ВУЗ-те в страната.

Станислав Семерджиев (1963) е единственият обявен с агентурно досие в НАТФИЗ. Той е роден през 1963 г. в Пловдив. Завършва кинознание в НАТФИЗ, а след това специализира продуценство и драматургия. Известно време е вицепрезидент на Световната асоциация на висшите училища по кино и телевизия.

Според изнесените от комисията данни той е вербуван като агент през 1986 г. от управлението за борба с идеологическата диверсия под псевдонимите „Тодор” и „Янко”. Досието му обаче не е запазено. Личното и работно дело са унищожени през 1990 г., когато той е снет от оперативния отчет.

.

Интересно е, че и предшественикът на Станислав Семерджиев – режисьорът и театрален педагог проф. Здравко Митков също е агент на Шесто управление. Той ръководи НАТФИЗ в периода 2000-2003 г. Макар, че е по-възрастен с 11 години Митков е вербуван две години след Семерджиев – през 1988 г. под псевдонима „Василев”. Митков беше разкрит през 2011 г. като член на ВАК.

 

Комисията по досиетата огласи проверките и в други три ВУЗ-ве. Това са:

Химикотехнологичен и металургичен университет – София (решение №2-57 от 21 август 2012 г.). Там са проверени са 59 лица от ръководството му. От тях е установена принадлежност към ДС на петима, сред които на бившия ректор до 2007 г. Кирил Станулов.

Американски университет в България (решение №2-58 от 21 август 2012 г.). Проверката е обхванала 8 души от ръководството. С принадлежност към ДС е ръководителят на катедра Александър Ганчев, който е и ръководител академично направление "Природо-математически науки".

Европейски политехнически университет - Перник (решение №2-59 от 21 август 2012 г.). Проверени са 10 лица на ръководни постове, от които трима са с досиетата. Единият от тях е Стефан Николов – зам.-ректор през 2011 г., който е бил щатен служител на ДС в качеството си на преподавател във ВСШ на МВР преди промените.


До момента комисията по досиетата е обявила проверките в следните висши учебни заведения:

 

 • Софийския университет „Св. Климент Охридски”;
 • Университета по библиотекознание и информационни технологии;
 • Икономическия университет във Варна;
 • Русенския университет „Ангел Кънчев”;
 • Икономическия университет във Варна;
 • Бургаският свободен университет;
 • Университет „Асен Златаров” в Бургас;
 • Тракийският университет в Стара Загора;
 • Шуменски университет "Епископ Константин Преславски";
 • Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив; Югозападен университет "Неофит Рилски" – Благоевград.
 • Медицинския университет в София;
 • Медицинския университет в Пловдив;
 • Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски” – София;
 • Технически университет – Габрово;
 • Лесотехнически университет;
 • Медицински университет във Варна;
 • Медицински университет в Плевен;
 • Университет по архитектура строителство и геодезия;
 • Академията на МВР;
 • Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”.


Информации за всички тях може да намерите в секция COMDOS, рубрика „Решения” на сайта или да ги потърсите с ключова дума чрез търсачката.

Както desebg.com вече информира това не са всички сътрудници на ДС във висшите учебни заведения, тъй като поради ограничение на закона при проверките на т. нар. лица, извършващи публична дейност, към които попадат и ръководствата на ВУЗ-те, комисията по досиетата не може да провери учените през първите 16 години от прехода. За тях проверките важат от декември 2006 г. насам, когато законът за досиета влиза в сила.

 

Коментари 

 
-1 #25 svetlan 2012-08-31 14:58
Уважаеми Г-н Христов,това че специално аз не се представям с всичките си имена и лични данни,съвсем не Ви дава право да негодувате. Достатъчно съм ял попарaта на комунистическат а сган и ме е страх все още. Вие знаете ли какво означава да си имате работа с комунистически варвари и гудове? Не,не знаете,добре,не знаете,ама съвсем ниkak не знаете,но бихте ли се опитал да си припомните кой беше този журналст ,който имаше лична среща с българския емигрант Петър Семерджиев в Израел. Той не само че никога не се върна в комунистическат а кочина след падане на комунистическат а диктатура,но и до последния момент се страхуваше за живота си. Дори на 90 годишна възраст,дори в Израел. На кого той каза,че не стои близко до прозорците в жилището си? Или и той не е имал основание да се пази от мрусниците?
Не се надсмивайте,мно го Ви моля над никого,който се страхува от тези мизерници. Дори и Вие се пазете.
Позволявам си да изказвам съмнение по някои въпроси на сйата Ви,защото давате достатъчно основания. Разполагате с много информация от всякакво естество,изслед вал сте десетки хиляди страници архиви ,а не можете,дори да се усъмните в евентуална принадлежност на Патриарха към ДС.Съгласявате се с комисията и точка-Патриарха не е бил свързан с ДС. Е,че го е возила кола на ДС денонощно много години наред( с телохранители от УБО-ДС),това за Вас не означава абсолютно нищо. И всякакви съмнения и предположения за връзка с ДС са плод на провокации и закъснял антикомунизъм.Добре,предавам се,провокатор съм.

Моля се само да не
"изядете" някога дървото на сганта и тогва съвсем няма да Ви е смешно.Не вярвате ,така ли,ами питайте някой от старите антикомунисти,т е ще Ви кажат кой греши,Вие ,или аз. Дори един от горяните в едно интервю се стархуваше да говори за неща преди повече от половин век. И той ли е провокатор? И една друга жена,дъщеря на убит антикомунист,до ри една възрастна жена от пазарджишките села чийто съпруг сганта го е убила. И много други. Сещам се и една учителка от Курило ,и нея я беше страх. Само Вас не Ви е страх,а който го е страх е провокатор,ОК,х орошо,провокато ри сме.
 
 
+3 #24 Tani_Stoyanova 2012-08-30 08:57
Нямам думи, с които да изразя благодарността си към сайта, Комисията по досиетата и допринеслите за разкриване на ДС-братството, от което можем да се отървем единствено чрез изобличение - пример: частния ни дом! До вчера донасяли, не се посвениха да идват и да искат до наши дни, докато не им лъснаха имената - прозрачността ги смачка психически и сами подвиха опашка и се лустрираха. Това е начинът, иначе - няма отърване!
 
 
+4 #23 Христо Христов 2012-08-29 20:34
Вече наистина ми става смешно :lol: :lol: :lol:

Имало нещо прикрито при мен :lol:

Кой го казва - анонимен "форумист", представящ се уж за антикомунист.

Кой и защо се прикрива е ясно на всички, включително и поставените лица, които продължават да се праявт на ударени ;-)

Не им харесва, но постоянно са във форума. Очевидно имат поставени задачи.

Съжалявам ви :sigh:
 
 
-3 #22 svetlan 2012-08-29 19:53
"Не виждам за необходимо, svetlan, да се правите, че не разбирате за какво става въпрос'-Христо Христов

Ама моял Ви,кажете какво имате предвид,какво не разбирам,или се правя,че не разбирам,кажете за акво говорите.Аз съм искрен към Вас и говоря в прав текст с какво съм съгласен и с какво не съм.


"закъснял книжен антикомунизъм, който сега на никого не е нужен "-Христо Христов

А кой и по кави критерии определя че антикомунизма (сега) не е е нужен на никого. Точно твоа твърдят комунистите. Отново съвпадения с Вашата позиция,случайн о,така ли,добре,случай но съвпадение. А книгата на Стефан Куртоа,към кой антикомунизъм да отнесем-навремения ,или закъснелия. И твърдите че е с,ешно да се говори за антикомунизтм,с ега,когато комунистическат а банда се е развилняла отново и на съссем друго ниво. И нали ен искате да кажете,че комунистите с асе оттеглили по вилите и именията си ,или пък са емигрирали в Китай и Северна Корея


"Истинските антикомунисти са тези, които преди това са стигнали до извода за необходимостта от смяна на системата,..."-Христо Христов

Майко мила,ама чувате ли се какво говорите,че истинските антикомунисти с астигнали до извода за смяна на системата. Нищо подобно,никаква система на е имала и с никаква система антикомунистите ен са се съгласявали,те изобщо не приеха "комунистическат а дикатура",че после да стигатдо извод за нейната смяна. По-скоро,комунисти те пожелаха да се откажат от тази диктатура(систе ма-Х.Х.).Ама,честно акзано,откъде ги вадите етзи наивитети.Нито един антикомунист от вашите филми и книги не говори по този начин,как Вие си позволявате да поставяте в съзнаието на истинските антикомунисти несъществуващи неща.Кой "горянин" е приел тази 'система",че после да е стигнал доизвода за нейната смяна?


"След това е много лесно човек да се пише антикомунист. Много се писаха такива, яхвайки тази вълна, но не да сменят системата, а за да са във властта. Това хората отдавна го разбраха"-Х. Христов

В това сте напълно прав,напълно съм съгласен с Вас
 
 
-5 #21 svetlan 2012-08-29 17:32
Уважаеми Г-н Христов,имате изглежда сериозни пропуски в стила на общуване и спор. Когато аз споря с Вас,не Ви сраванявам с никого и не правя никаква релация с никого. Защо мен ме свързвате с друг участник в дискусиите. Аз не познавам Любо ,но категорично заставам поне на 99% от неговите съждения.Вие внасяте изключително много субективизъм-персонализъм и емоционалност в коментарите си. Вие никога не казвате ей Светлане,тук грешиш,там не. Поставяте винаги някакви изводи без да влизате в спор,заклеймява те и дори обиждате.
Разсъжеденията Ви за антикомнунизма са просто наивни по детски,имайки предвид книгите и филмите Ви. Тогава,когато ги пишехте и снимахте НИКЪДЕ не говорехте за "закъснял,книжен антикомунизъм".И НИКОГО не определяхте за 'закъснял антикомунист'.
ОК,я сложете ръка на сърце и кажете ,коя е границата по време,от която считате ,че всеки антикомунизъм вече е "закъснял".Вие не отговоряте на въпросите ми,докато аз Ви отговарям,а после изразявате неприязън.
Но ако искате да убедите публиката,че основанта цел на сайта Ви и Вашата дейност е да се грижите за академичното (само)образован ие на "МЛАДИТЕ ПОКОЛЕНИЯ",това е напълно несериозно. Книгите и филмите Ви и те ли са грижа за "младите поколения".Такава сериозна материя за ДС и комунистическат а сган въобще ,да се изследва и само с единствената цел някога,в далечното бъдеще,'младите поколения' да изучават документите на ДС и то най-невиннаата,най-беззъбата им част????
Защо не обявихте ,когато установихте,че всяка антикомунистиче ска дейност и позиция вече е ненавременна,не нужна и ЗАКЪСНЯЛА.

Не се сърдете Г-н Христов,но има нещо прикрито у Вас. Вие дори изразявате негодуване,че наричам най-силните,най-отвратителните убийци и крадци "сган".А какви да ги наричаме тези нечовеци.Вие сте млад и не помните какво правеха тези гудове(според Герги Марков). Или неговото определение е вече невалидно и закъсняло. Добре,не е нужно да се чете от сегашните поколения неговите произведения,за щото по Вашата логика,неговия антикомунизъм е още по-закъснял,дори безстойностен,н али така излиза.
 
 
+3 #20 Христо Христов 2012-08-28 18:30
Цитирам svetlan:
"Като добавя и факта, че открай време се опитвате да преформулирате целите на сайта (който постоянно наричате блог, а има огромна разлика) и се опитвате с писанията си да внушавате, че „тук има нещо гнило” не мога да определя по друг начин присъствието ви, освен като провокативно."-Христо Христов

Ео и моите отговори на невярните твърдения в това Ваше изречение.
1. Категорично отхвърлям,че съществува такъв "факт" ( мой стремеж ) да преформулирам целите на сайта Ви.
-първо това е невъзможно
- второ,абсолютно неетично
-трето,не съм сигурен какви са истинските цели на сайта
Ако действително съм се увлякъл и съм прекалил,моля за извинение,но умишлено натрапване за подобна преформулировка няма.
2.Искрено съжелявам,че понякога наричам Вашия сайт "блог". Действително не правя разлика между двете думи. Ще се старая да не греша повече,но и в тази грешка няма преднамереност.Причината за тази грешка е моята възраст и слабите ми технически и компютърни познания. За да съм общувал с Радой Ралин през 80-тте години,сам се сещате,че не съм млад и не мога вече да съм от "младите поколения"
4. Що се касае,за твърдението ми,че в сайта Ви има нещо гнило,отново твърдя,че имам такова усещане. Ето и един от примерите. Твърдите следното:"Надявам се, че освен омраза, примиренчество, ненавист и закъснял антикомунизъм да разбирате и значението на думи като взаимно уважение, диалог и обективност"
-за каква омраза говорите, ако за мен,то аз не изпитвам към никого такова чувство. Изпитвам може би нещо,което е милион пъти по-силно от омразата,само към комунистическат а сган. Но нито в българския,нито в кой и да е друг език не съшествува такава дума.
-за примиренчество не мога да кажа нищо,не знам какво имате предвид
-ненавист изпитвам само към същата сган,която унищожи над 100 милиона човека по Света.Но тук,на сайта,не влагам към никого никаква ненавист.
-"закъснял антикомунизъм". Ето,това вече е новост в областта на политиката,исто рията,публицист иката ,журналистиката ,литературата,п оезията и пр.

Най-силния и всеобхватен антикомунист в Света е Александър Солженицин. Неговата огромна пистелска дейност и художествени похвати не загатват дори за такъв вид антикомунизъм.Такъв антикомунизъм не изповядват и другите съветски и руски антикомунисти.Нито Андрей Амалрик,нито Владимир Буковски,Андрей Сахаров,Виктор Суворов,Д. Хмелницки,Марк Солонин(изключи телен изследовател на комунизма). Нито Йисиф Бродски. Но да вземем и нашия Георги Марков. Той също не е е открил наличието на "закъснял антикомунизъм". Дори и най-известните български и съветски комунисти не са го открили.
Нито многото наши антикомунисти,к оито Вие познавате,пишет е за тях,взимате интервюта ,правите филми и др.Няма и няма такова "животно". И изведнъж само Христо Христов,който разобличи до основи българския комунистически режим,вменява на някого,който е "нула" сред хилядите пишещи по сайтовете,че е "закъснял антикомунист". Добре,ето и няколко въпроса.
1. Кога установихте че съществува "закъснял антикомунизъм"?
2. Как го установихте?
3. Кой е първия "закъснял" антикомунист,ко гото Вие усатновихте?
4. Кога мен ме разбрахте,че съм "закъснял" антикомунист?
5. Кои други закъснели антикомунисти познавте в България( и извън нея).
6. Георги Марков закъснял антикомунист ли беше?
7. Освен "закъснял",какви още видове антикомунизми познавате?
8. Вие антикомунист ли сте по убеждения ,или не сте? Ако да,от кой вид?
9. Има ли сегашен,съвреме нен антикомунизъм,с лед като твърдите,че има "закъснял"?
10. Има ли тогава "преждевременен антикомунизъм"?

Само кръгли,стопроце нтови комунисти дават негативни,ирони зиаращи,подигра вателни и пр., епитети на антикомунизма.
Антикомунизма е изключително силна,достойна, човешка,морална ,политическа,ли тературна ,историческа позиция на много хора.Истинския антикомунист не обижда и не се сърди на никого,когото не разбира. Истинския антикомунист е изключително хуманен и достоен човек.
Точно затова,комунизм а беше победен от антикомунизма.
5. Да,моето присъствие може да бъде определно като провокативно,но само в посока да се разобличи докрай българския комунистически режим и неговите крепители-комунистичекста сган и нейния "юмрук"-Държавна Сигурност.
И нали не намирате нищо лошо в провокатовностт а на хора,които искат да се разобличи и унищожи злото. А точно Вие доказвате най-силно и категорично сред българската журналистика и публицистика,че комунизмът е зло.
Така че,аз не бих могъл да съм против Вас и Вашата дейност,защото във всеки Ваш материал се вижда с просто око,че комунизма е зло и е добре разобличен от Вас.
На този етап,ако Вие държите на справедливостта и човещината не би трябвало да се подигравате на нито един антикомунист,не зависимо,дали ще го определите на закъснял,или появил се навреме.


Не виждам за необходимо, svetlan, да се правите, че не разбирате за какво става въпрос. С част от писания си демонстрирате точно това – закъснял книжен антикомунизъм, който сега на никого не е нужен и просто е смешно да се говори за нещо подобно 23 години след рухването на Берлинската стена. Истинските антикомунисти са тези, които преди това са стигнали до извода за необходимостта от смяна на системата, за да дойдат свобода и демокрация и т.н.

След това е много лесно човек да се пише антикомунист. Много се писаха такива, яхвайки тази вълна, но не да сменят системата, а за да са във властта. Това хората отдавна го разбраха. Още по-лесно е да си да твърди че си такъв анонимно. Анонимни антикомунисти като вас с т нар. luba6a2011 няма. Така че не ми вменявайте, че съм обиждал антикомунистите .

Истинските антикомунисти са имали вяра, когато за нея са плащали със затвор и изселвания и куп други репресии. А вие нямате вяра в нищо – примиренческите ви послания, че каквото и да става нищо не се променило и няма да се промени, целят да внушават същото на други хора. Един антикомунист няма подобно поведение.

Как може да се определят епитети като вашите „комунистическа сган” и т.н., освен като излъчващи омраза? Подобно отношение също има скрита цел – да покаже, че антикомунистите са хора с омраза, че с нищо не се различават от комунистите, известни с вечното търсене на врагове.

Освен това нормалната човешка логика е следната: Човек като не харесва един продукт не го купува. Като не харесва едно предаване не го гледа. Като не харесва даден вестник не го чете, като няма доверие на даден журналист не следи изявите му. Като не харесва някой сайт не влиза в него. А вашето какво е? Хем намирате „нещо гнило в сайта”, хем сте „постоянно” присъстващи във форума му.

За вас направо важи онова, което писателя Димитър Бочев, работил в радио „Свободна Европа”, разказа в интервю за книгата ми „Убийте Скитник”:

„Аз съм казвал на директора ни: „Нека изпращат агенти, но да са талантливи”. Защото, представете си, един агент като дойде в „Свободна Европа”, какво ще прави? „Свободна Европа” не е оръжейна работилница, а редакция. Представете си човек, дошъл по вътрешно убеждение да служи на ДС, какъв кошмар ще бъде за него всеки ден да си трови душата да пише срещу комунизма, това ще го побърка.”

Така е с вас, хем ви е гнило в сайта, хем не излизате от него. Значи целите ви са други.

Не коментирате публикациите, а се занимавате с моята персона – онзи ден на т. нар. luba6a2011 нервите не издържаха и той много „компетентно и логично” предположи, че всъщност съм агент на ДС (при условие, че на първа страница на сайта пише, че съм проверен и нямам нищо общо с комунистическит е тайни служби) и пиша само това, което водещите ми офицери ви разрешават (откъде ли толкова добре познава терминологията) . Вие пък открито и грубо неотдавна нарекохте провокатор една жена, която започна по-активно да се включва във форума и която за разлика от вас присъства в него с действителното си името и и ви улови, че ползвате много русизми.

Това „постоянно” ваше присъствие във форума не може да се обясни с нищо друго освен с целта да се опитвате да контролирате форума и да се опитвате да манипулирате читателите с абсолютно неверни истини като тези последните, че не се отваряли досиетата на кадровите служители и че нищо не се писало за ПГУ, след като тъкмо за него е писано най-много в сайта.

По-далечната цел сигурно е да се закрие форума, а автора на сайта, тоест аз, след това да бъда обвинен в цензура и необективност. Точно такова желание се прозира в постинга на т. нар. luba6a2011, в който се опита да ме уязви, определяйки ме като агент – написал това с риск да му изтрия глупостите.

Ха-ха-ха. Защо да ги трия? Нека хората ги четат, те не са толкова наивни, колкото ги смятате, за да не могат да откроят нещата.

А те са прости: някакви анонимни „форумци”, пишещи се за „антикомунисти” (колко лесно) атакуват с несъстоятелни твърдения основателя на един сайт, журналист с 23-годишен опит, застанал с името си, разследванията си и документалните си книги. Не харесват сайт, в който повече от година и половина всекидневно се публикуват статии и материали и онлай документи за и от ДС и комунистическия режим.

И въпреки, че не го харесват постоянно го четат. Какъв мазохизъм само!

Тези методи и способи са добре известни и с тях си е служила ДС – наричала ги е „активни мероприятия” – мероприятия за влияние, дезинформация, компрометиране, психологически натиск и прочие.

С подобни зле прикрити, но нагли атаки бяха принудени други независими публицисти с лични сайтове да се лишат от своите форуми, тъй като там започнаха да се изявяват точно такива анонимни поставени „форумци”.

Много сте прозрачни, но за ваше съжаление няма как да постигнете контрол над форума на desebg.com или да заблудите повечето от читателите му, които всяка седмица се увеличават.
 
 
-3 #19 svetlan 2012-08-28 14:11
Правилно Любо,веднага забелязах и П. Бочаров и мн.други наивитети. Щом като един пишещ и претендиращ за знание ,посочва Украйна като отделна държава,наред с Албания,той няма поняие от нищо.И не е имало никакво "управление на Живков".Имаше комунистическа диктатура на БКП,наречена "пролетарска"(работническа).
Радава се автора,че в корекомите имало уиски и др. запдни стоки. Да,ама не споменава,че там можеха да пазаруват само чужденци и българи,които с аработили зад граница-на запад и в афринаксите страни. 99% не можехме и да помиришем стоките в Кореком. Странен е този Краси,старшна наивност лъха от него.
Пък и другите имена,всички мълчат задружно,отново се изплашиха от комунистическат а сган и отново млъкнаха. Единствен,който напарви нешо е Георги марков,затова копоите го и убиха.Вземи само как се отнася към неговото твирчество,уж "приятеля" му Стефан Цанев. Пълен циник ,дори в книгата си-четрилогията. "Ама твоа което той(Г.М.) е написал,ние всички го знаехме". А като сте го знаели,защо мълчахте бе Стефане,ти си ходеше по чужбина-на запад ио на изток,по Гърция и др.Както и да е,спасение няма.
 
 
-3 #18 luba6a2011 2012-08-28 12:37
aaaa....пропусна х да отбележа,но Светлан ще забележи веднага забележителният автор,подлецит и доносник петко бочаров...такива са ни забележителните автори,не ли :oops:
 
 
-4 #17 luba6a2011 2012-08-28 12:35
L'Europeo Bulgaria
Like This Page · about an hour ago

Брой 27 на списание L`europeo се нарича ИЗГУБЕНАТА БЪЛГАРИЯ!

За пръв път от своето съществуване L`europeo представя изцяло български брой – задача амбициозна, деликатна, но най-вече важна.

България, която изгубихме – или България, която можехме да имаме. Зависи от гледната точка.

ИЗГУБЕНАТА БЪЛГАРИЯ на L`europeo говори с езика на тъгата и носталгията, но и с езика на опрощението. За да ни освободи от психологическия товар на неслучването, който вече поколения българи носят на раменете си.

Георги Господинов, Георги Данаилов, Георги Мишев, Петко Бочаров. Това са само част от забележителните автори в броя.

Връзката между сайта на Пейо Колев LOST BULGARIA и ИЗГУБЕНАТА БЪЛГАРИЯ на L`europeo е като българо-съветската дружба, т.е.: неразделна!

Списанието е в печат и ще излезе на пазара след броени дни!
Like · · Share

Nikolay Marchenko, Младен Гайтанджиев and 427 others like this.
83 shares
6 of 10
Maya Nikolaeva Böcherer koi shte mi go kupi i izprati?
about an hour ago · Like
Georgi Drentchev чекаме
56 minutes ago · Like
Красимир Костов
Това са най-скучните теми ,нима възнамерявате да превърнете това достойно италианско в същността си и и духа си списание в нещо което ще ни запълва съзнанията със скучна политика ,някой път междудругото може ,но не за Бога въс всеки брой,и
да бъдем и малко честни към миналото си през управлението на Живков и хората му имахме Кристиан Диор и Чивас Регал и в магазините на тогавашната верига" Валентина " и в магазините на тогавашната валутна верига " Кореком",докато в държави с подобни еднолични социалистически вид управления като Албания и Украйна например са съшествували буквално все едно че не са били в Европа ,и да не забравяме че Австрия и Гърция,Италия ,Франция и през онези години винаги са били отворени за мнозинството българи и тогава.Това което остана обаче като грозотия и досега от управлението на" Живков и Партньори " са грозните ,ама толкова грозни като облик панелни сгради около София и всички градове на България (поне да ги боядисат в някакви приятни цветове и да засадят около тях дървета както направиха в източната част на Берлин например ,по приятно за очите ще бъде),също един основен и неприятен нерешен въпрос от времето на Живков остана този с народността ,доказано индийска -[censored] ,която от векове паразитира в нашата страна и живее от нашите данъци и от труда на всеки от нас и никой политик не направи нищо тази индийска непоправимо мързелива и зла народност да бъде върната до последният си индивид обратно в тяхната собствена Индия където принадлежат телом и духом,от Азиатец и Африканец Европеец не става ,нима Европа трябва изцяло да бъде осквернена и опустошена от такива за да го проумеем по най-болезнен начин тогава когато ще е безвъзвратно късно да я спасим и да спасим себе си?
ето как размишлява и какво пише този млад човек на име Краси костов...без коментар
 
 
-4 #16 svetlan 2012-08-28 06:09
"Като добавя и факта, че открай време се опитвате да преформулирате целите на сайта (който постоянно наричате блог, а има огромна разлика) и се опитвате с писанията си да внушавате, че „тук има нещо гнило” не мога да определя по друг начин присъствието ви, освен като провокативно."-Христо Христов

Ео и моите отговори на невярните твърдения в това Ваше изречение.
1. Категорично отхвърлям,че съществува такъв "факт" ( мой стремеж ) да преформулирам целите на сайта Ви.
-първо това е невъзможно
- второ,абсолютно неетично
-трето,не съм сигурен какви са истинските цели на сайта
Ако действително съм се увлякъл и съм прекалил,моля за извинение,но умишлено натрапване за подобна преформулировка няма.
2.Искрено съжелявам,че понякога наричам Вашия сайт "блог". Действително не правя разлика между двете думи. Ще се старая да не греша повече,но и в тази грешка няма преднамереност.Причината за тази грешка е моята възраст и слабите ми технически и компютърни познания. За да съм общувал с Радой Ралин през 80-тте години,сам се сещате,че не съм млад и не мога вече да съм от "младите поколения"
4. Що се касае,за твърдението ми,че в сайта Ви има нещо гнило,отново твърдя,че имам такова усещане. Ето и един от примерите. Твърдите следното:"Надявам се, че освен омраза, примиренчество, ненавист и закъснял антикомунизъм да разбирате и значението на думи като взаимно уважение, диалог и обективност"
-за каква омраза говорите, ако за мен,то аз не изпитвам към никого такова чувство. Изпитвам може би нещо,което е милион пъти по-силно от омразата,само към комунистическат а сган. Но нито в българския,нито в кой и да е друг език не съшествува такава дума.
-за примиренчество не мога да кажа нищо,не знам какво имате предвид
-ненавист изпитвам само към същата сган,която унищожи над 100 милиона човека по Света.Но тук,на сайта,не влагам към никого никаква ненавист.
-"закъснял антикомунизъм". Ето,това вече е новост в областта на политиката,исто рията,публицист иката ,журналистиката ,литературата,п оезията и пр.

Най-силния и всеобхватен антикомунист в Света е Александър Солженицин. Неговата огромна пистелска дейност и художествени похвати не загатват дори за такъв вид антикомунизъм.Такъв антикомунизъм не изповядват и другите съветски и руски антикомунисти.Нито Андрей Амалрик,нито Владимир Буковски,Андрей Сахаров,Виктор Суворов,Д. Хмелницки,Марк Солонин(изключи телен изследовател на комунизма). Нито Йисиф Бродски. Но да вземем и нашия Георги Марков. Той също не е е открил наличието на "закъснял антикомунизъм". Дори и най-известните български и съветски комунисти не са го открили.
Нито многото наши антикомунисти,к оито Вие познавате,пишет е за тях,взимате интервюта ,правите филми и др.Няма и няма такова "животно". И изведнъж само Христо Христов,който разобличи до основи българския комунистически режим,вменява на някого,който е "нула" сред хилядите пишещи по сайтовете,че е "закъснял антикомунист". Добре,ето и няколко въпроса.
1. Кога установихте че съществува "закъснял антикомунизъм"?
2. Как го установихте?
3. Кой е първия "закъснял" антикомунист,ко гото Вие усатновихте?
4. Кога мен ме разбрахте,че съм "закъснял" антикомунист?
5. Кои други закъснели антикомунисти познавте в България( и извън нея).
6. Георги Марков закъснял антикомунист ли беше?
7. Освен "закъснял",какви още видове антикомунизми познавате?
8. Вие антикомунист ли сте по убеждения ,или не сте? Ако да,от кой вид?
9. Има ли сегашен,съвреме нен антикомунизъм,с лед като твърдите,че има "закъснял"?
10. Има ли тогава "преждевременен антикомунизъм"?

Само кръгли,стопроце нтови комунисти дават негативни,ирони зиаращи,подигра вателни и пр., епитети на антикомунизма.
Антикомунизма е изключително силна,достойна, човешка,морална ,политическа,ли тературна ,историческа позиция на много хора.Истинския антикомунист не обижда и не се сърди на никого,когото не разбира. Истинския антикомунист е изключително хуманен и достоен човек.
Точно затова,комунизм а беше победен от антикомунизма.
5. Да,моето присъствие може да бъде определно като провокативно,но само в посока да се разобличи докрай българския комунистически режим и неговите крепители-комунистичекста сган и нейния "юмрук"-Държавна Сигурност.
И нали не намирате нищо лошо в провокатовностт а на хора,които искат да се разобличи и унищожи злото. А точно Вие доказвате най-силно и категорично сред българската журналистика и публицистика,че комунизмът е зло.
Така че,аз не бих могъл да съм против Вас и Вашата дейност,защото във всеки Ваш материал се вижда с просто око,че комунизма е зло и е добре разобличен от Вас.
На този етап,ако Вие държите на справедливостта и човещината не би трябвало да се подигравате на нито един антикомунист,не зависимо,дали ще го определите на закъснял,или появил се навреме.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов