|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
ВИДЕО: Премиера на книгата за кражбата на „История славянобългарска” ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 20 Декември 2012 17:31

Сайтът desebg.com ви предлага видео от премиерата на новата документална книга на разследващия журналист Христо Христов „Операция МАРАТОН” за кражбата на Паисиевата история от манастира „Зограф”в Света гора. Премиерата се състоя на 17 декември 2012 г. в галерия „Снежана” в столицата.

Видеоматериалът включва изказване на Константин Йорданов, директор „Книгоиздаване” в Сиела Норма АД от името на издателя; представяне на книгата от  професора по българска литература Кирил Топалов, секретар по духовност, култура и национална идентичност на президента на България; част от литературното четене с участието на актьорите Руси Чанев и Валентин Ганев.

 

 

Видео от премиерата на книгата "Операция МАРАТОН" - истината за кражбата на Паисиевата история от Държвана сигурност в "Зограф".

.
 

Коментари 

 
+1 #3 svetlan 2012-12-24 04:40
"Самата идеология на комунизма е зла по своята същност."-Soldier85


Ако се говори за реалния,познати я,известния,обе ктивния,практич еския комунизъм,в никакъв случай не бива да се казва,че това е "идеология".

Познатия комунизъм,или комунистическия режим(диктатура ) няма нищо общо с нито една идеология,това е доктрина на насилието,терор а,бандитизма. Това,че комунистическит е функционери твърдят,че са работили по някаква теория е абсолютно неправдоподобно .Всяка истинска идеология е само и просто идеология,тя не може да се осъществи по политически стереотипи и действия.Понеже самите комунистически убийци знаят много добре това,поради тази причина,всичко при тях е потайнствено,се кретно,обвито със забрани,запалхи и т.н.Ето,изминали са близо 70 години от Съветско-Българската война "05 септ.-28окт.1944г",но тя не се изучава в нито едно учебно заведение,до ден-днешен,темата е табу,документит е за тази война са секретни,както българските,так а и руските. А това е последната война ,която е обявявана в историята на нашата страна и нашия народ. За да обяви една държава война на друга,тя е потенциално готова да убива и разрушава,защот о предметът,същно стта на всяка война е да убива и разрушава.Никой не обявява война на друг за да му изнесе симфоничен концерт,нали? С този акт Съветския Съюз е бил готов да убива нашия народ-военнослужещи и граждански лица и да разрушава домове,сгради,г ари,пристанища, мостове и мн. др. Само поради благоразумната политика на българските държавни власти,военните действия са избегнати и военната окупация на България е завършена безкръвно и бързо.Дори властите и много граждански лица,местната управа и др. са помагали при дислокацията на съветските войски на наша територия. Съветската агресия е осъшествена от страна,която е повече от 200 пъти по-голяма от нашата. За силата на съветската армия и съветското оръжие да не говорим,щели са да ни смелят за кратко време. А пък за бойните умения,от 5 годишния боен опит на съветските войници и офицери да не отваряме дума.И досега страната ни е осеяна с паметници на този агресор. Борбата срещу комунистическат а чума у нас е кръгла нула. Това,че падна комунистическат а диктатутура е самостоятелно действие на самата БКП. Нито един антикомунист в България не е удържал победа над някой комунист.
Похвално е,че Ви сте малд човек и търсите истината,но засеаг тя е табу,има само малки открехвания. сайта на Г-н Христов много помага за разкриването на истината за комунистическия режим,но не е в състояние д асе пребори с комунистическат а плесен. Тази сган е изградила силни навици и щитове,които не могат да бъдат преодоляни поне засега.
 
 
0 #2 Souja1985 2012-12-23 11:59
Напълно съм съгласен с Вас "Svetlan"
Независимо,че не съм го живял милиционер-социализЪма.От това, което са миразказвали и съм чел,косите ми настръхват.

Самата идеология на комунизма е зла по своята същност.Репресии,убийст ва,доноси,забра ни тотално са убили духът български.

А днес 2012/2013 живеем в посткомунизъм независимо от това какво си мислят масите.

Управляват ни децата на тежките комунистически престъпници истинските врагове на народа са същите онези които осъществяваха репресиите срещу невинният български народ.

Те са националните предатели и слуги на еврейските им господари!

Мястото им е в затвора!
 
 
+2 #1 svetlan 2012-12-22 09:02
Пак мъгла,пак прах,пак неодмлъвки,пак страх,пак бягане по тъч-линията.


Две ерудирани лица представят книга ,която разкрива едно от престъпленията на комунистическия режим и нито едно не назовава силата,която планира и извършва това криминално престъпление.Ами това са комунистическит е копои от ЦК и ДС. Какво страшно има да се каже това.


Второ,през 1979г. Г-н професора бил на "специализация" в Хилендарския манастир,разгов арял е с различни свещеници от различните манастири-руснаци,сърби,г ърци и пр.

Този манстир се намира в Република Гърция. Каква е тази страна?
-капиталистическ а
-империалистичес ка(членка на НАТО)
-вражеска на България ,Съветския Съюз и "цялото прогресивно човечество"
-границата ни с тази страна се охранява плътно от войски,телени заграждения,куч ета,ями,минни полета и пр.В граичната зона има избити стотици български граждани и такива от комунистическит е страни,решили да избягат от "комунистическия рай"
-посещенията на българи са силно ограничени,под специален режим,като самите посещения се одобряват от ДС
-Държавното радио на Република Гърция,ЕРТ-"Елиники радиотелефони телеораси" се заглушава,когат о предава на български език до 1988г.-декември
-ДС работи упорито против проникване на религиозна литература( виж документите,кои то са публикувани от Г-н Христов в неговия сайт за отделните Окръжни управления на ДС)


Българските граждани освен в Гърция,не можеха свободно да пътуват в нито една съседна и балканска страна,без покана и одобрение от МВР-ДС. Само в Румъния беше по-лесно да се ходи.Не можеше да се посети дори комунистическа Албания,тяхното държавно Радио Тирана също се заглушаваше от българската комунистическа сган,когато предаваше на български и руски език. И пр.и пр.,и пак прочеееее....


Та точно в тази "отрицателна" и офциално наречена "вражеска" страна, един професор решава и заминава да специализира седмици,месеци, може би и години наред.Е,как стават тези неща Г-н Топалов,ние не можехме да отидем в комунистическа (Титова ,както я наричате)Югосла вия да си купим по една плоча на Бийтълс и по едно шушкаво яке,а Вие на държавна(разб. народна) издръжка "специализирате" в тази капиталистическ а и вражеска на България страна.Ние,простосмърт ните,както казваше Радой Ралин не можехме да посетим Съветския Съюз без т.нар."приглашение",а Вие си ходите на специализация в страна като Гърция. Има нещо,което не е наред,нещо измамно,или поне неискрено. И точно затова комунистчиеския режим Вие го наричате "оная система".Е,точно тази "оная система" Ви изпрати в Гърция и Вие съвсем доволен сте се върнал.А ние,ние се опитвахме през бученето на заглушителите на къси вълни да чуем нещо за нашата съседка Гърция в 20-минутното предаване на Радио Атина(Гласът на Гърция)на български...
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов