|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Охраната на архива на комисията за досиетата се поема от МВР ПДФ Е-мейл
COMDOS - Комисията Костадинов
Написано от Христо Христов   
Сряда, 20 Февруари 2013 15:08

alt
Сградата на комисията по досиетата на ул. „Врабча” 1 в столицата и Централизирания й архив в Банкя ще се охраняват от МВР. Това реши кабинетът днес преди в Народното събрание да бъде депозираната оставката на правителството от Бойко Борисов.

Решението беше една от многото предварително заложени точни в дневния ред на Министерския съвет на днешното му заседание.

До момента комисията и архива се охраняваха от Национална служба за охраната (НСО). До смяната на охраната се стигна, след като в новия законопроект за НСО службата вече не е натоварена с такива функции по отношение на комисията.

Охраната на НСО ще бъде сменена с тази на МВР от 1 май 2013 г. Правителството разреши този въпрос с допълнения в две постановления – за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност, и за определяне на списък на стратегическите обекти от значение за националната сигурност, които се охраняват от МВР. В тях беше включена комисията по досиетата.

От миналата седмица независимият държавен орган премести заседанията си в архива в Банкя, тъй като в централната сграда на комисията на ул. „Врабча” 1 в столицата предстои да бъде открита нова читалня.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов