|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Местна власт
Васил Терзиев: Не всяка структура в ДС е била мракобесна, грижили са се за интереса на държавата ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Неделя, 10 Септември 2023 20:49

alt

 

„Това, което се видя е всъщност колко много има да говорим по тази тема [за Държавна сигурност], за да имат хората по-добро разбиране какви са тези служби, кой какво е правил, че не всички са били еднакви, не всяка една структура е била мракобесна и не се е занимавала с доносничество, с мръсни поръчки, износ на каптагон [вид синтетичен наркотик, произвеждан от комунистическия режим и контрабандиран от Държавна сигурност в страни от Близкия Изток, б. ред.] и всякакви други неща, които слагаме под един знаменател“.

Това скандално изявление направи Васил Терзиев, кандидат за кмет на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“ по време на пряка връзка в БГ Туитър с него днес (10 септември 2023 г.

продължава>
 
Нови разкрития за фамилната обвързаност с Държавна сигурност на Васил Терзиев ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Информационна агенция БГНЕС   
Понеделник, 07 Август 2023 18:10

 

alt

 

Desebg.com препечатва информация, публикувана днес от информационна агенция БГНЕС, съдържаща нови разкрития за фамилната обвързаност с Държавна сигурност на кандидата за кмет на София Васил Терзиев – този път по линия на майка му и нейния род. Терзиев беше издигнат в края на месец юни 2023 г. от „Продължаваме промяната“ „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Преди това, от разпространения запис на партийно заседание на „Продължаваме промяната“ съпредседателят ѝ Кирил Петков говори за издигането на Васил Терзиев като за „сделка“. Заглавието и вътрешните подзаглавия са на desebg.com.


Васил Терзиев премълчал, че и по линия на майка му родът му е свързан с ДС

„Кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев е син и внук на ДС и МВР не само на квадрат, а и на куб – в буквалния смисъл на думата. Още след номинацията му стана ясно, че дядото Васил, брат му Тодор и синовете им Александър и Павел са висши кадри на комунистическата Държавна сигурност. Избраникът на ПП-ДБ не отрече тази информация, обяви само, че няма от какво да се притеснява, а партиите, които са застанали зад него знаят това. Но явно проблем има, защото преди месец Васил не каза на софиянци, че и по линя на майка си е от червен род, свързан с тоталитарните репресивни служби на комунистическия режим“.

продължава>
 
Психологът Росен Йорданов: Има риск бившите комунисти да овладеят София, зад кандидатурата на Васил Терзиев прозира корпоративен интерес ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Цоня Събчева, агенция "Фокус"   
Сряда, 19 Юли 2023 19:23

alt

 

Сайтът desebg.com публикува интервю със социалния психолог Росен Йорданов за аудиокаста на информационна агенция „Фокус“ „Това е България“. Известният специалист отговаря на въпроси, свързани с кандидатурата на произхождащия от комунистически род с две поколения щатни служители в Държавна сигурност бизнесмен Васил Терзиев, но номиниран не от БСП, а от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.


„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ изкараха за кмет на София кандидат, който и най-злонамерените им противници да бяха го търсили, нямаше да го намерят.

Това заявява в аудиокаста на информационна агенция „Фокус“ „Това е България“ социалният психолог Росен Йорданов.

продължава>
 
Излязоха подробности за офицерите от ДС във фирмата, към която е стартирало дружеството „Телерик“ на Васил Терзиев ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от БГНЕС   
Сряда, 05 Юли 2023 10:30

 

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва публикацията на информационната агенция БГНЕС, която хвърля светлина върху офицерите от Държавна сигурност в дружеството кооперация "КИМКООП", в което съдружник е собственикът на „Кимкооп Трейдинг“ ООД Георги Георгиев, към чиято дейност е регистрирана фирмата „Телерик“, с която започва своя бизнес Васил Терзиев, кандидатът за кмет на столицата, издигнат миналата седмица от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Заглавието и вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

 

Както вече стана известно от различни публикации - фирма "Телерик" на Васил Терзиев и компания започва своята дейност през 2002-та година като част от "Кимкооп Трейдинг" ООД - компания, която произвежда високоспециализирана оптична техника, включваща компоненти за отбрана и сигурността.

продължава>
 
Кандидатът за кмет Васил Терзиев показа, че не познава закона за досиетата ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - Местна власт
Написано от Христо Христов   
Неделя, 02 Юли 2023 20:27

alt

 

Кандидатът за кмет на София на партията „Продължаваме промяната“, обединение „Демократична България“, партията „Спаси София“ и гражданската организация „Екипът на София“ показа, че не познава закона за досиетата и не е наясно със законодателното уреждане на този проблем.

Незнанието му пролича в интервю в предаването „120 минути“ по BTV с водещ Светослав Иванов в неделя (2 юли 2023 г.).

„Трябва да има отворен достъп до тези досиета (на Държавна сигурност, но в своя речник Васил Терзиев не използва този израз, б.а.) и трябва да се криминализира появяването на информация от досиета, която я няма в архива, за да се спре с всички тези машинации на досиета, които бяха изнесени, които се държат някъде удобно и се използват точно за шантаж“, заяви кандидатът за кмет, след като в публичното пространство стана известно, че негови близки са били щатни служители в ДС.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>

Страница 1 от 5
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов