|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Депутат от БСП, агент на Държавна сигурност, нарече протестиращите „интернет лумпени” ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 20 Юни 2013 18:47

alt

Христо Монов, депутат от „Коалиция за България” и агент на Държавна сигурност взриви днес социалните мрежи, след като в интервю за „Канал“ 3 определи протестиращите като „интернет лумпени“.

„Технологията роди днес интернет лумпена. Те протестират за всичко. Може би ще започнат да протестират и за това, че съществуват. В други страни отнемат родителските права при участие на дете в политически митинги”, заяви депутатът с досие пред телевизията.

Монов влезе в 42-то Народно събрание, след като от гражданската квота на листата на БСП в Бургас, където заемаше второ място. Той е един от четиримата депутати – агенти на комунистическите тоталитарни служби, които БСП вкара в 42-то Народно събрание.

През април тази година комисията по досиетата обяви неговата принадлежност към репресивния апарат на БКП. Христо Монов (1958) е вербуван на 11 ноември 1988 г. (точно година преди първия свободен демократичен митинг на пл. „Ал. Невски”) от Софийско градско управление на МВР-ДС като агент под псевдонима „ГОГОВ”. Снет е от действащия оперативне отчет през 1990 г. Личното му дело е запазено.

Монов, е завършил „Психология” в СУ „Св. Климент Охридски” и е специализирал в Института по психология към Руската академия на педагогическите науки. След завършването си практикува като семеен психоконсултант и терапевт, оказва кризисна психологическа интервенция. По време на тройната коалиция е зам.-председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Допреди няколко дни той бешее спряган за зам.-министър на образованието или за шеф на Агенция за закрила на детето. Вчера обаче беше избран за председател на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта.

Часове след скандалното изказване на психолога влизането в сайта на БСП беше сериозно затруднено, като в монета няма достъп до него.

Освен острата реакция в интернет срещу думите на Монов,  учителят на годината по информатика Явор Никифоров застана сам на протест пред централата на БСП, където в момента тече пленум на партията.

Никифоров протестира срещу „най-безпринципното правителство, което България някога е имала".

Учителят настоява за незабавната оставка на депутата от левицата Христо Монов. По думите на Никифоров единствената причина, която може да накара правителството да подаде оставка, е проявата на морал, но той се съмнява, че това ще се случи.

По-късно, на пресконференцията на БСП, след заседанието на Националния й съвет, министърът на отбраната Ангел Найденов заяви, че настоява Христо Монов да се извини на протестиращите. „Мога да се извиня от негово име на всички протестиращи. Настоявам той да направи същото”, каза Найденов.

От desebg.com още утре ще бъде изискано досието на Монов от комисията по досиетата и след получаването му ще бъде качено в сайта.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов