|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Агент на ДС сравни Пеевски с основателя на „Фейсбук” ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Петък, 11 Октомври 2013 06:32

alt
Продължават коментарите и оценките за Делян Пеевски след решението на Конституционния съд да го върне в парламента и за разпространената веднага след това негова реакция, в която депутатът от гражданската квота на ДПС се похвали с успехите, които е постигнал на 33 години. „Медиапул” събра и публикува по-интересните от тях.

Сред всичките мнения изпъкна това на депутата от БСП Христо Монов, който е и един от петимата агенти на Държавна сигурност от левицата в 42-то Народно събрание. Монов, който се прочу бързо, след като през лятото определи протестиращите срещу кабинета Орешарски като „интернет лумпени”, сега сравни успехите на Пеевски с постигнатото от основателя на „ Фейсбук” Марк Зукърбърг.

Интересното в случая е, че на името на Пеевски не се води нито една медия, но обществена тайна е, че той има влияние върху изданията на „Нова българска медийна групировка”, притежание на майка му Ирен Кръстева, бивш изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор, която по време на управлението на тройната коалиция при кабинета Станишев започна да купува медии на килограм.

Разбира се, това не пречи на депутата Монов да „разпознае” колегата си Пеевски като автор на „някои операции в медиите”, които според него в България са равносилни на създадената от Зукърбърг световно популярна социална мрежа.

Ето и самото изказване на Христо Монов – агент „ГОГОВ” (виж досието му тук), който между другото два пъти гласува за избора на Пеевски за председател на ДАНС:

„Тъй като познавам биографията на Пеевски, мисля, че е успял човек. На 33 години да имаш това обществено влияние, да можеш да изкараш толкова хора на улицата, да те мразят толкова много хора, в България е сигурен критерий, че си успял.

За пръв път чух от Жорж Ганчев, когато правеше Бизнес блока, че това, което най-много ни липсва на нас българите, е да се зарадваме на чуждия успех. Затова и не се радваме на Пеевски.

Няколко пъти съм имал възможност да наблюдавам реакциите му, той е човек, който бързо съобразява и реагира. Има бизнес нюх. Сам си е направил парите. Ние българите трябва да престанем да мразим успелите хора. На един американец каква му е реакцията – измисля някой „Фейсбук” и те му казват "Ей, страхотен си, бе, браво, че си се сетил”, а ние мразим.

Операциите, които той направи в някои медии, са равносилни на „Фейсбук” за България, като толкова много го мразят, да пробват да ги направят те.”

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов