|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Най-младият агент на ДС в парламента препоръча на студентите да не се занимават с политика ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Събота, 02 Ноември 2013 20:24

alt
След като през седмицата редица агенти на бившата Държавна сигурност, които днес са висши университетски ръководители и преподаватели, се активираха с изявления против окупацията и протестите на студентите, към списъка се присъедини и най-младият агент на ДС в 42-то Народно събрание. Депутатът от ДПС Ахмед Башев препоръча на младите хора да използват силите си в други направления, вместо да протестират и да бъдат ангажирани с политически проблеми.

 

„Младите хора с тяхната буйна кръв, буен нрав, трябва да използват силите си в други направления, а не още на 18-19 години да бъдат ангажирани с политически проблеми”, коментира той пред радио „Фокус” – Пирин (информацията е цитирана по-късно от агенция „Фокус”).

  „Това, което те поставят като проблем в момента, няма нищо общо с техните преки задължения и интереси. Това е политически проблем и не съм сигурен, че точно младежите трябва да решават проблемите на страната”, смята Башев.

„Страната е в тежко положение – финансово, икономическо, социално. Младежите не са тези, които в момента могат да решат тези глобални проблеми на държавата”, категоричен е депутатът от ДПС.

Според него младежите могат да бъдат „катализатори”, а по-възрастните им близки, приятели, роднини „трябва да си вземат сериозни поуки за това как трябва да се работи с държавата”.

„Уважавам протестите на всички български граждани, независимо дали са настоящи или бивши студенти. Всички сме минали през студентската скамейка с много добри спомени”, казва Башев, според когото „самата дума „окупация”, означава пречене на други хора, нарушаване правата на други граждани”.

По думите му, всеки български гражданин има право да протестира, когато е недоволен от ситуацията в страната – икономическа или политическа. „Не трябва да броим кои са повече или кои са по-малко”, посочи депутатът, според когото дори да е нарушено правото само на един гражданин, той има основание да протестира.

В разпространената информация не се съобщава, че той е сътрудник на бившата Държавна сигурност.

Сайтът desebg.com припомня, че Ахмед Башев (1964) беше разкрит от комисията по досиетата като агент на ДС. Той е вербуван от Областно управление на МВР-ДС в Благоевград през май 1988 г. под псевдонима „МАНОЛ”. Тогава е 24-годишен и очевидно едно от първите неща, които прави като млад човек е да трупа опит като сътрудник на репресивния апарат на БКП и то в период, в който в НРБ протича насилственото преименуване на българските турци, включително и в родния му край (с. Рибново). Досието му е запазено и в него съществуват собственоръчно подписани донесения за турското население в с. Рибново, в периода 1987-1989 г. той е учител в местната гимназия. По ирония Башев е роден през 1964 г. в с. Рибново, където същата година е проведен "възродителен процес", срещу който населението се вдига и съпротивата е потушена със сила от комунистическия режим.

В момента 49-годишният Башев е най-младият агент на Държавна сигурност в 42-то Народно събрание сред всичките 13-те народни представители, свързани с комунистическите тоталитарни служби.

До май 2013 г. той беше известен като дългогодишен кмет на община Гърмен (1999-2011). През 2009 г. ДАНС го арестува за кратко и го разпита по обвинения в провеждането на радикален ислям, които впоследствие не се доказаха.

На парламентарните избори през 2009 г. той беше кандидат за депутат от листата на ДПС, но не успя да влезе в парламента. Това направи на тазгодишните парламентарни избори, тъй като водеше листата на ДПС в 1-и МИР-Благоевград.

В 42-то Народно събрание той  е избран за  зам.-председател на Комисията по и инвестиционно проектиране. Той е и член на Комисията по регионална политика и местно самоуправление.

 

Коментари 

 
0 #1 svetlan 2013-11-03 13:59
"След като през седмицата редица агенти на бившата Държавна сигурност, които днес са висши университетски ръководители и преподаватели, се активираха с изявления против окупацията и протестите на студентите, към списъка се присъедини и най-младият агент на ДС в 42-то Народно събрание."-Христо Христов


Уважаеми читатели на сйата на Г-н Христов,всички, които подкрепят комунистическат а власт и са против всевъможни протести срепу нея го правят съвсем не от подбуди на лоялност към биваите структури на ДС,а от позициите на лоялност към комунистическат а сган и комунистическат а власт. Тяхното минало сътрудничество е просто минало и не влия по никакъв начин на сегашната ситуация в страната.Подръжнците на комунистите са мотивирани само от днешната актуална лоялност към тях и не ползват техните знания и стил в сътрудничествот о си към ДС преди близо четвърт век.

И никой не бива да се противпоставя срещу тези хора в качеството им на бивши сътрудници на ДС,а с мотив че служат и в момента на комунистите.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов