|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Наглост! Агент на ДС и депутат от БСП: С окупацията студентите връщат чл. 1 от старата Конституция ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Неделя, 03 Ноември 2013 16:36

alt
С поддържането на окупацията на университетите от студентите обществото толерира връщането на чл. 1 от Конституцията.

Това изказване направи вчера в предаването „Седмицата” по Дарик радио депутатът от БСП Румен Гечев, който е и преподавател в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Той има предвид чл. 1 от Конституцията от 1971 г., известна като Живковската, който провъзгласява ръководната роля на БКП.

„Няма никакви съмнения, че тази окупация е политическа. 14 души окупират една от най-големите зали на университета (УНСС, б.а.), тези 14 души имат политически искания. Това е грубо нарушение на закона за автономията на ВУЗ-вете и това, което мен ме безпокои като гражданин, депутат, професор, е, че ние на практика толерираме връщането на чл.1 от Конституцията.

Ние едвам извадихме партиите от университети, сега някои хора, които взеха 137 гласа на изборите и искат да управляват, те използват 14-15 или 100 студенти, за да разиграват 23 000 студенти. Това е изумително”, заяви Гечев, който има научно звание „професор”.

Той посочи, че неговата позиция е, че всеки човек има право да протестира. „Аз си обичам студентите, това е моята професия, но какво трябва да възпитаваме ние нашите деца и нашите студенти? Не е ли законът над всичко. Ако се спазва законът – да, когато се нарушават законите на България, ние не можем да толерираме такива нарушения", заключи Гечев.

В информацията не се посочва, че освен всичко друго Румен Гечев е и агент на репресивния режим точно на БКП, чиято ръководна роля цитира с чл. 1 от старата Конституция.

Сайтът desebg.com припомня, че той беше разкрит като нещатен сътрудник на Първо главно управление на ДС още през 2001 г. от тогавашната комисия по досиетата, оглавявана от Методи Андреев. В доклада й се посочва, че Гечев е събирал информация за чужди граждани.

През 2007 г. новата комисия по досиетата с председател Евтим Костадинов, допълни данните за Гечев, който е работил под псевдонима „ЕКОНОМОВ”.

Вербуването му за секретен сътрудник на Първо главно управление на ДС през 1987 г. съвпада с изпращането му на специализация по икономика в Университета в Илинойс, САЩ (1987-1988). По това време Гечев е 31-годишен. Привличането му към сътрудничество е извършено от отдел 10 на ПГУ, който ръководи агентите, вербувани по секретния щат на разузнаването.

Досието му е запазено и в него се съдържат и собственоръчно написани от агента агентурни донесения.

Румен Гечев е роден през 1956 г. в Червен бряг. През 1980 г. завършва политическа икономия във Висшия икономически институт „Карл Маркс“ (днес УНСС), където след това започва да преподава в катедра „Политикономия и военна икономика“.

Освен с агентурната си принадлежност, агентът, който днес преписва на студентите и хората, които ги подкрепят, връщането към тоталитарната действителност на БКП преди 1990 г., е известен като член на правителството на БСП (1995-1997), довело България до тежка икономическа и финансова катастрофа.

Гечев е вицепремиер и министър на икономическото развитие в претърпелия пълно фиаско кабинет Виденов, който държи първо място по една печална статистика, тази за най-голям брой на сътрудници на комунистическите тоталитарни служби в съставите на Министерския съвет от 10 ноември 1989 г. насам, включително и  премиерът Жан Виденов.

В резултат на непроведените икономически реформи и отказ от принципита на пазарната политика, за които отговорност носи и самият Гечев, страната изпада в дълбока финансова криза. България е вкарана в спиралата на хиперинфлацията. За по-малко от два месеца цената на 1 щатски долар от 500 лв. достига до 3000 лв. Стопени са спестяванията на българското население, като в същото време са значително намалени дълговете на кредитните милионери. Банковата система е срината, а върхът на кризата е липсата на зърно за хляб, изнесено от фирми, близки до червения кръг „Орион”.

След краха на управлението на БСП през 1997 г. Румен Гечев се оттегля от политическия живот, като продължава да преподава в УНСС, където от 2011 г. ректор на университета е друг агент на ДС – проф. Стати Статев.

Изненадващо през април 2013 г. Румен Гечев е „изваден от нафталина” и изненадващо влиза на избираемо място в листите на БСП (издигнат е в 23-и МИР-София).

През май 2013 г. е избран за народен представител от „Коалиция за България” и е един от петима агенти на Държавна сигурност от БСП в 42-то Народно събрание. Днес той учи обществото на законност и морал.

Със своето изказване в събота агент „ЕКОНОМОВ” се конкурира по наглост с изказването на агент „СТОЙНОВСКИ” (проф. Стати Статев), който призова студентите, на които не им харесва в България, да емигрират и с изказването на агент „МАРТИН” (проф. Огнян Сапарев), който пък се закани, че ако окупацията продължи „лично ще участвам в организирането на бойна група, която да укроти подобни щения”.

Преди Румен Гечев друг негов "колега" по агентурна принадлежност от парламента - агент "МАНОЛ" - депутатът от ДПС Ахмед Башев реши да учи студентите на политика и да обяснява какво е добре за тях и какво не.

 

Коментари 

 
0 #2 svetlan 2013-11-04 02:20
Г-н Румен Гечев прaви евтин трик с припомнянето на чл.1 от Конституцията на НРБ.Реaлно,този член е напълно установен ,но по косвен пт,не по закон.Кой ръководи живота в България?-ами комунистите го ръковдят,кой друг.Кой ше го води в близко и далечно бъдеще?-ами пак комуненцата,кой друг....
 
 
+1 #1 svetlan 2013-11-04 02:17
Уважаеми читатели на сайта на Г-н Христов,поради засилващата се неправилна кампания по отношение на протестите и "съседната" тема за ДС,нашата група се реши на последна, отчаяна стъпка, за да може да предпази истинските антикомунисти в страната и тези,които истински искат народа да оправи съдбата си.

Така наречената категория "бивши агенти,сътрудни ци,служители и др. на ДС и РУ-МНО" са станали такива след като са били проверени и установени че са комунисти.Те са станали агенти,сътрудни ц и ,служители на ДС,само и единствено при това условие-да служат на комунистическат а доктрина в интерес на комунистическат а сган. С други думи-тези лица преди да са агенти на ДС,са били комунисти и лоялни на БКП(дори нечленове)и след като са излезли от ДС,също са комунисти,лоялн и на БСП.Да,има определена част служители,които са скъсали с идиотизма и бандитизма на комунизма,но повечето са твърди привърженици на компартията. Да се анализират тези личности извън рамките на комунистическат а сган е просто неадекватно и нереално.

Дейността им в органите на ДС и РУМНО е междинна и временна.Има и агенти,които не са разсекретени и може би никога няма да бъдат разсекретени,но те си остават лоялни на комунистите.

Властта не е избрала своите служители по принцип "бивш агент на ДС и РУМНО",а по принципа КОМУНИСТ .
Бившите агенти на ДС са само една част от комунистическат а сган. Ако теоретически се приеме,че тази част изчезне,това съвсем не означава,че комунистите също ще изчезнат и властта няма да е повече в техни ръце.

ИЗВОД-дали някой е служил на комунистите в рамките на ДС,или извън ДС,разликата е никаква.И дали им е служил преди 1990г.,или след това,разликата е същата.И неслучайно комунистическат а пропаганда постояно твърди,че партията на комунистите има 100-годишна история.И ще има и 200-годишна,след като българския народ все я храни.

Учудват се някои хора,че Гечев,Мечев,Деч ев,Ничев,Мичев ,Гичев и др. са били ангенти. Ами какви да са ,след като са учили и специализирали в Щатите,ФРГ,Япон ия,Франция,Хола ндия,Швеция...Кой можеше да учи там преди 1990г.,ако не е човек на ДС(на комунистите)?-Илия Минев и Янко Янков ли?Или Георги Заркин,Борис Арсов и Володя Наков?

Комунистическат а сган осигури своя дебел статус за десетилетия напред.Комунистите са силни,нагли,бог ати и непоклатими.

Насочването на протестите към фактора "бивш агенти",олигарси и патриарси,кукло води и мечководи е напълно погрешен. Всякакви влиятелни фактори в държавата и политиката в България са собственост на компартията.Има изгледи протестите да са поредната комунистическа манипулация. Щом като някой протестира в страната и не протестира срещу комунистите е или комунист,или неадекватен.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов