|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Най-малко трима агенти на Държавна сигурност вкарва ДПС в парламента ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Вторник, 02 Септември 2014 15:58

alt

Най-малко трима сътрудници на бившата Държавна сигурност ще вкара ДПС в 43-то Народно събрание, сочи подредбата на листите на движението, обявени миналата седмица, за предстоящите парламентарни предсрочни избори на 5 октомври 2014 г.

Сред водачите на листи са лидерът Лютви Местан, и досшорошните депутати Рамадан Аталай и Янко Янков. И тримата са разкрити от Комисията по досиетата при предишни проверки за принадлежност към комунистическите тоталитарни служби.

Лютви Местан (1960), агент „ПАВЕЛ” на Трето управление на ДС (ВКР, военното контраразузнаване) от 1979 г., е водач на листите на ДПС в 9-ти МИР-Кърджали и 29-и МИР-Хасково (виж историята на скритото му досие - тук).

Рамадан Аталай (1957), агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г. е водач на листата  в 20-ти МИР-Силистра.

Янко Янков (1955), нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г., води листата в 21-ви МИР-Сливен.

И тримата бяха депутати и в предишното 42-ро Народно събрание.

Както desebg.com вече съобщи БСП също издигна двама сътрудници на комунистическите тоталитарни служби за водачи, същото направи и ГЕРБ. Отделно от тях новата коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”, която има реален шанс да влезе в парламента, излъчи общо 5-ма сътрудници за водачи на листи.

В 42-то Народно събрание ДПС имаше в листите си общо 16 сътрудници на комунистическите тайни служби като кандидат депутати, от които в парламента влязоха 4-ма (Местан, Аталай, Янков и Ахмед Башев). В тазгодишното подреждане на листите на ДПС прави впечатление, че Ахмед Банев не е водач на листата в 1-ви МИР-Благоевград (виж досието му – тук).

„Доайените” сред агентите в парламента Ахмед Доган (виж онлай досието му – тук) и Юнал Лютви, които бяха неизменно депутати от 7-то Велико Народно събрание (1990-1991) до 41-то Обикновено Народно събрание (2009-2013) се оттеглиха през пролетта на 2013 г. и не се кандидатираха за 42-то Народно събрание.

Предстои Комисията по досиетата да обяви сътрудниците сред кандидатите за народни представители от всички участници в парламентарните избори на 5 октомври 2014 г.

 

Коментари 

 
+1 #2 Христо Христов 2014-09-04 12:51
Тази инфорамция е посочена в публикацията.
 
 
0 #1 satir 2014-09-03 08:54
ГЕРБ също имат агенти на ДС -
- Румен Иванов е водач на листата в Добрич
- Любомир Христов ще води листата на ГЕРБ в Шумен

Типична ГЕРБерска наглост и двуличие.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов