|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Деца и внуци на функционери на БКП пълнят листите на БСП ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 21 Февруари 2017 18:06

alt
Не само сътрудници на Държавна сигурност ще водят листите на БСП на предстоящ вот за 44-то Народно събрание, но в тях са наредени деца и внуци на бивши комунистически функционери, здраво свързани с тоталитарния режим на БКП.

Онлайн изданието на в. „24 часа” съобщи в понеделник някои интересни подробности за кандидатите на столетницата, които лидерът на БСП Корнелия Нинова се опитва да пробутва като „нови лица”.

Водач на листата на БСП в 20-ти МИР Силистра е Стоян Мирчев, внук на члена на ЦК на БКП Стоян Михайлов. Баща му е социологът Михаил Мирчев, който през 2015 г. беше неуспешен кандидат за кмет на БСП в София.

„Не виждам нищо лошо деца и внуци на бивши политици да следват стъпките на своите роднини”, заяви пред БНТ днес Стоян Мирчев, който вече има един мандат като депутат, а освен това е член на Изпълнителното бюро на НС на БСП.

На второ място в листата на социалистите в Кърджали е Петя Михалевска, дъщеря на вече покойния народен представител от БСП
Димчо Михалевски. От 2013 г. тя е член на БСП, а през 2016 г. е избрана за член на Националния съвет на партията.

Атанас Баташки, син на бившия соцдепутат Илия Баташки, назначен при кабинета Орешарски (2013) за директор на МВР болница, заема осмо място в листата на БСП в Пловдив-град.

В 24-ти МИР София на десето място в червената листа е поставен Иван Таков, внук на члена на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков. Иван Таков вече изкара един мандат като общински съветник на БСП в София, но на последните местни избори през 2015 г. не успя да влезе отново в Столичния общински съвет.

На дванадесето място в същия избирателен район е поставена Ана Пиринска, дъщеря на бившия член на БКП Георги Пирински, зам.-министър на външната търговия преди 1989 г., а след това министър на външните работи в кабинета на БСП начело с Жан Виденов (1995-1997), довел страната до фалит и председател на Народното събрание по време на тройната коалиция (БСП, ДПС и НДСВ).

Ана Пиринска, която е на 32 години е член на Националния съвет на БСП. Освен, че е дъщеря на Пирински, по майчина линия тя е внучка на ген. Илия Кашев, дългогодишен началник на Пето управление на ДС за безопасност и охрана, известно като УБО. Завършила е политология от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и магистратура по „Политика и икономика на Евразия” Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО).

На последно място в листата на БСП в 25-ти МИР София е Владимир Илиевски, син на бившия депутат социалист Радослав Илиевски, който е бил и кмет на Долна Митрополия.

Сайтът novini.bg допълва списъка. В листата на 24-ти МИР София влиза Георги Свиленски, син на о.з. полк. Страхил Свиленски, последен началник на политотдела на МО-2.

В същата листа под номер 17 е наредена Ана Ананиева, дъщеря на Нора Ананиева. Майката на кандидат депутата е член на БКП и ръководен кадър в Института за съвременни социални теории към АОНСУ до 1989 г., а след това вицепремиер в двата кабинета на БКП/БСП на Андрей Луканов, както и депутат от БСП между 1990-1997 г.

В листата на БСП в 25-ти МИР София ще се бори и Тома Трайков, внук на бивш началник в отделение „Б” на ДС от началото на тоталитарния комунистически режим. Трайков стана известен с плакатите си за кандидат за общински съветник в София, на които бяха изобразени знамената на България и Русия.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов