|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Корнелия Нинова: Казаното от Зарков беше неуместна шега ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Неделя, 23 Април 2017 12:51

alt
Председателят на БСП Корнелия Нинова призна, че скандалното изказване на най-младия член на Изпълнителното бюро социалистическата партия Крум Зарков броени преди изборите е било неуместно.

В интервю за предаването „Събуди се” на Нова телевизия днес (23 април 2017 г.) тя го определи като „неуместна шега”.

Броени дни преди парламентарните избори преди месец Крум Зарков (1982), водач на листата на БСП в Русе и внук на щатния служител от ДС следователят ген. Леонид Кацамунски, оправда закъснението си за сутрешния блок на Нова телевизия с обяснението,  „с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо.”

Непремереното му поведение предизвика вълна от недоволство и отрицателни коментари в социалните мрежи и някои електронни медии.

Председателят на Съюза на репресираните от комунистическия режим „Памет” Лиляна Друмева заяви, че ще го съди и Зарков беше принуден бързо да се извини за това, че „без да го искам, нараних хора, събудих у тях мъчителни спомени”.

Самата Нинова, която при медийната изява на младия социалист също беше в студиото, посрещна думите му с гърлен смях и дори потупа Зарков по рамото.

В днешното си интервю лидерът на БСП обясни, че тогава не обърнала внимание какво е направила. По думите ѝ обаче „ръка на рамото при мен означава: млъкни”. Така Нинова обясни „потупването”, но не и смеха си.

„Няма да го кажа в ефир, за да не злепоставя момчето. Публично никога не критикувам някого. Викам го и на четири очи. Прекалено много това момче го демонизирахме. Той веднага излезе и се извини, освен това е човек с качества”, оправда го Нинова.

„Не съм съгласна с публичните причини, които се изтъкват и се внушават, че сме загубили изборите защото сме недемократична партия, заради репликата ми за демокрацията”, обясни още лидерът на БСП.

По думите ѝ тя още не си е простила за публично направеното заключение седмица преди вота, че „демокрацията ни отне много”. „Естествено, че си нося отговорност, макар да го изманипулираха”, заяви Нинова.

Тя е убедена, че „загубихме изборите, защото не сме били достатъчно убедителни и добри”. „Аз обичам да нося отговорност в първо лице единствено число. Каквото и да сме направили в кампанията лидерът е отговорен”, заключи тя.

Интересно е,  че в интервюто с Корнелия Нинова не ѝ бяха отправени въпроси за последния скандал с Георги Гергов, член на Изпълнителното бюро на БСП и шеф на Пловдивската партийна организация, на когато тя поиска оставката като посредник на срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и собственика на газовата компания „Овъргаз” Сашо Дончев.

Може да се предположи, че интервюто е правено преди скандала и последвалото оттегляне на пловдивския олигарх от ръководството на БСП след поисканата от Нинова оставка.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов