|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Осъдиха за клевета бивш кадър на РУМНО и настоящ депутат от БСП ПДФ Е-мейл
WHO IS WHO - НС
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 21 Ноември 2019 18:49

alt
Бившият щатен служител на Разузнавателното на Министерството на народната отбрана (военното разузнаване) и настоящ депутат от БСП Таско Ерменков е признат за виновен и осъден от Бургаския апелативен съд за клевета.

Съдебното решение е окончателно, а това деяние ще му струва шест хиляди лева. Човекът, който е наклеветил, е Лиляна Друмева, бивш директор на Националния центъра за повишаване на квалификацията на педагогическите кадри и съветник в Министерството на образованието и науката, а от тази пролет и депутат от ГЕРБ, съобщи днес сайта Faktor.bg.

Ерменков я наклеветява в началото на 2018 г., че тя е извършила корупция със средства за квалификация на педагогически кадри заедно със сина ѝ и служител на регионалния инспекторат на МОН в Сливен.

Информацията е разпространена по местната кабелна телевизия „Канал 6”. Самият Таско Ерменков бе водач на листата на БСП в Сливен и оттам влезе депутат в настоящия парламент.

Клеветата става в началото на 20018 г., когато МОН прие новата учебна програма по история и цивилизация за 10 клас, в която за първи път бе предвиден периодът на комунистическия режим 1944-1989 г. са се изучава в самостоятелен раздел с нови знания и термини.

Това вбеси БСП и в парламента левицата поиска оставката на министъра на образованието Красимир Вълчев, а отделни социалисти атакуваха Лиляна Друмева, по това време съветник в МОН, за това, че съдействала за приемането на новата учебна програма.

Друмева е и председател на Съюза на репресираните „Памет”. За да се защити от грубите клевети на бившия служител на военното разузнаване при комунизма (вижте досието му – ТУК), известен и като открит противник на отварянето на досиетата на тоталитарните служби, Лиляна Друмева завежда тогава делото за клевета срещу Таско Ерменков, което печели днес.

Първоначално делото е трябвало да се гледа в съда в Сливен, но всички съдии там са си направили отвод и са го препратили на съда в Ямбол. Там обаче делото също не се е гледало и е препратено в Апелативния съд в Бургас, който е взел окончателно решение в полза на Друмева.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов