|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Осветена е втора партида сътрудници на комунистическите служби, участвали в отрасловата приватизация ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 01 Декември 2022 16:11

 

alt

 

Комисията по досиетата разкри втора партида сътрудници на тоталитарните комунистически служби, участници в отрасловата приватизация през 1997 г.

Независимият държавен орган, натоварен с разкриването на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА, е задължен по закона за досиетата да провери членовете на управителните, контролните и надзорните органи на преобразувани и приватизирани държавни и общински предприятия и членовете на управителните, контролните и надзорните органи на дружества, както и еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица, придобили акции или дялове в приватизирани държавни и общински предприятия или обособени части от тях.

продължава>
 
Комисията по досиета започна разкриването на агентите на ДС в отрасловата приватизация ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 21 Ноември 2022 16:45

alt

 

Комисията по досиетата огласи днес първите имена на сътрудници на комунистическите тоталитарни служби, които са свързани с отрасловата приватизация (1997 г.).

 Проверката обхваща приватизирани държавни предприятия по 412 броя договори за приватизационна продажба, както и дружества, еднолични фирми, еднолични търговци и физически лица (купувачи), придобили акции или дялове в тях - по отраслови министерства за 1997 г.

продължава>
 
Още три партии и една агенция са проверени за агенти на ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 14 Ноември 2022 17:10

alt

 

Проверките на три политически партии, чиято дейност е прекратена, както и проверка в една държавна агенция за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на лица, заемали ръководни постове в тях огласи Комисията по досиетата.

В партия „Федерация на българската социалистическа младеж“ (с прекратена дейност) проверката е засегнала 9 души (решение №2-2187 от 14 ноември 2022 г.).

От тях с принадлежност към ДС е Стилиян Николов Иванов, член на ръководен орган на партия (зам.-председател) от 27.11.1990 г.

продължава>
 
Установени са агенти на Държавна сигурност на ръководни постове в 6 политически партии ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 07 Ноември 2022 16:19

alt

 

Проверките за сътрудници на тоталитарните комунистически служби на още шест политически партии огласи днес Комисията по досиетата.

В партия „Движение за демокрация и социална справедливост“ (с прекратена дейност) проверката е засегнала 3 лица, заемали ръководни постове във формацията (решение №2-2180 от 7 ноември 2022 г.).

От тях едно лице е с установена принадлежност към ДС, но то е починало и по закона за досиетата в този случай информацията не се оповестява публично.

Проверката в партия „Християнско женско движение“ (прекратена) е обхванала 6 лица на ръководни постове в нея (решение №2-2181 от 7 ноември 2022 г.).

продължава>
 
Още пет политически партии са проверени за агенти на ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 02 Ноември 2022 13:41

alt

 

Още пет политически парти, чиято дейност обаче е преустановена, са проверени за сътрудници на тоталитарните комунистически служи сред своите ръководни постове, след като Комисията по досиетата огласи данните от извършените проверки.

По закона за досиетата независимият държавен орган, натоварен с разкриването на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА в държавата и обществото, е задължен да провери и лицата, заемали или заемащи ръководни длъжности в политически партии в страната.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 147
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов