|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Огласени са още агенти на ДС в държавни фирми към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 13 Септември 2021 14:18

alt

 

Комисията по досиетата огласи днес данните за 19 сътрудници на тоталитарните комунистически служби, които през годините на прехода са заемали ръководни постове във фирми с преобладаващо държавна участие към Министерството на икономиката.

Проверката е обхванала 294 лица. С принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА са установени общо 26 лица (решение №2-1985 от 13 септември 2021 г.).

Комисията е огласила данните за 19 от тях, тъй като останалите 7 са починали и според закона за досиетата в този случай информацията за тях не е публична.

продължава>
 
Установени са още над 20 агенти на Държавна сигурност във фирми към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 29 Юли 2021 07:13

alt

 

Установена е принадлежността към тоталитарните комунистически служби на 22 лица, които са заемали ръководни длъжности в дружества с преобладаващо държавно участие с принципал Министерството на икономиката.

По закона за разкриване на сътрудниците на ДС и разузнавателните служби на БНА Комисията по досиетата е задължена да извърши проверка  на членовете на управителни и надзорни органи на държавни дружества, на дружества с 50 и повече на сто държавно участие или на техни дъщерни дружества, в които притежават 50 или повече на сто от капитала към Министерство на икономиката.

Комисията по досиетата огласи 14-то решение по тази глобална проверка от началото на годината, по което са проверени общо 150 лица (решение №2-1984 от 27 юли 2021 г.).

продължава>
 
Разкрити са още агенти на ДС в държавни фирми към Министерството на икономиката ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 27 Юли 2021 10:20

alt

 

Комисията по досиетата обяви нова партида сътрудници на тоталитарните комунистически служби в дружества с преобладаващо държавна участие с принципал Министерството на икономиката.

Независимият държавен орган, натоварен с разкриването на сътрудниците на репресивния апарат на БКП, е задължен по закона за досиетата да провери за принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА членовете на управителни и надзорни органи на държавни дружества, на дружества с 50 и повече на сто държавно участие или на техни дъщерни дружества, в които притежават 50 или повече на сто от капитала към Министерство на икономиката.

С поредното, тринадесето решение от началото на годината по тази глобална проверка, са проверени общо 199 лица, заемали или заемащи ръководни постове в такива дружества от 10 ноември 1989 г. насам.

продължава>
 
Разкрити са сътрудници на ДС в общински дружества в област Хасково ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 14 Юли 2021 20:50

alt

 

Общо 8 сътрудници на тоталитарните комунистически служби са заемали ръководни постове в дружества с преобладаващо общинско участие в област Хасково.

Това стана ясно, след като Комисията по досиетата огласи проверката на общинските фирми в Хасковска област.

Проверката е обхванала общо 168 лица, заемали ръководни постове в общинските дружества в област Хасково.

Комисията е огласила данните за 7 от сътрудниците, а един е починал и в тези случаи данните за агента не са публични (решение №2-1976 от 13 юли 2021 г.).

Разкритите сътрудници са:
община Ивайловград

 • Иван Андонов Коларов, управител на „БКС-Ивайловград“ ЕООД, гр. Ивайловград от 04.12.2000 г. до 28.02.2006 г.;
 • продължава>
   
  Служебният премиер Янев е назначил трима сътрудници на ДС за областни управители ПДФ Е-мейл
  COMDOS - Решения
  Написано от Христо Христов   
  Вторник, 13 Юли 2021 16:47

  alt

   

  Трима от областните управители, назначени от служебния премиер Стефан Янев, са с принадлежност към тоталитарната Държавна сигурност.

  Това стана ясно днес, след като Комисията по досиетата огласи проверката на областните управители и техните заместници, назначени от втория служебен кабинет на президента Румен Радев.

  Проверката е обхванала общо 121 лица, а основанието за нея са настъпилите кадрови промени след края на мандата на кабинета Борисов – 3.

  От тях трима са свързани с ДС, като двама от тях са нейни кадрови служители, а един е съдържател на явочна квартира (решение №2-1975 от 13 юли 2021 г.).

  продължава>
   
  << Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

  Страница 1 от 134
  FacebookTwitter
  Google BookmarksLinkedin
  MySpaceRSS Feed

  Регистър

  Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

  Сайт Памет

  Сайт Памет

  Виртуален музей

  Виртуален музей на българския комунизъм
  https://www.desebg.com

  Коментарно

  Коментарно

  Библиотека

  Библиотека

  Речник

  Коментарно
  komdos
  Декомунизация
  Христо Христов