|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Двама издатели на вестника на партия „Обединени земеделци” излязоха агенти ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 21 Март 2011 23:19

Двама собственици и издатели на в. „Народно земеделско знаме-21 век” на партия „Обединени земеделци” бяха огласено от комисията по досиетата за агенти на бившата Държавна сигурност (решение №201 от 21 март 2011 г.).

Това са Пейко Пейков и Стоян Чакъров. Двамата освен собственици и издатели на земеделския вестник са и членове на Постоянното присъствие на партията „Обединени земеделци”.

Те обаче са обявени в качеството им на собственици и издатели на печатни издания, проверки на които комисията по досиетата продължава.

В предходните две години комисията по досиетата обяви агентите на ДС в централните печатни издания и в регионалните печатни медии.

.

 

Пейко Гечев Пейков (1931) е работил под псевдонима Иван към Окръжно управление на МВР- Ловеч-ДС от 1953 г. Според изнесените от комисията данни, две години по-късно той е снет от оперативния отчет. В архива е запазено неговото лично дело.

Стоян Маринов Чакъров (1941) е бил секретен сътрудник Чудомир на Първо главно управление на ДС от 1976 г. Две години по-късно той е бил снет от отчет. Неговото агентурно дело също е запазено в архива.

Според информацията на сайта на партия „Обединени земеделци” на 26 март тази година в НДК следва да се проведе втория редовен конгрес на земеделската партия, лидер на която е Анастасия Мозер. На форума трябва да бъде избран лидер и членове на Постоянното присъствие на земеделската формация.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов