|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Хайлайф 3 в 1: Тамплиери, ДС и вицепрезидент на република България ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - УБО
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 14 Декември 2015 19:02

alt
След като неотдавна президентът Росен Плевнелиев допусна прецедент и награди с най-високо държавно отличие агент на Държавна сигурност в лицето на патриарх Неофит (въпрос на принципи) от президенството поднесе нова изненада.

Този път под светлината на прожекторите се озова  вицепрезидентът Маргарита Попова.  Тя е избрана за Рицар на 2015 г. от Ордена Тамплиерите на Йерусалим, съобщи в. „Стандарт”.

Удостоена е с отличието от великия приор Румен Ралчев по време на коледен благотворителен бал на рицарите в хотел „Маринела” (бивш „Кемпенски-Зографски”) в присъствието на близо 300 дами и рицари.

Изборът на вицепрезидента Маргарита Попова е станал с тайно гласуване, а отличието е статуетка, сертификат и медал на ордена. Според условието на Ордена наградата се присъжда на човек, които най-пълно и точно олицетворява идеала за честност, родолюбие и благородство.

Великият приор Румен Ралчев е известен като собственик на една от най-големите охранителни фирми в България „Балкан секюрити груп”. В битието си преди 10 ноември 1989 г. той е щатен служител на Пето управление на ДС (Управление за безопасност и охрана, УБО) от 1974 г., издигнал се до лична охрана на тогавашния лидер на БКП Тодор Живков. След това той е охрана и на Петър Младенов и президента Желю Желев.

Неговата фирма „Балкан секюрити груп“ охранява Симеон Сакскобургготски при връщането му в България през 1996 г. (преди охраната на бившия монарх да е поета от „Ипон” на Бойко Борисов).

Известният масон не е безразличен и към политиката. Той е съучредител на Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД) на Славчо Бинев, а през 2013 г. кандидат за народен представител от партията му (неуспешен) за 42-то Народно събрание.

Маргарита Попова е юрист, работила дълго време като окръжен прокурор на София. През 2006 г. е назначена от главния прокурор Борис Велчев за негов говорител, а впоследствие оглавява отдел за противодействие срещу финансовата система на ЕС в българската прокуратура. В първото правителство на Бойко Борисов е назначена за министър на правосъдието. Този пост заема до есента на 2011 г., когато е представена като кандидат за вицепрезидент на ГЕРБ, каквато е избрана в двойка с президента Росен Плевнелиев и от януари 2012 г. заема този пост.

След първите протести през 2013 г., предизвикали оставката на кабинета Борисов, Плевнелиев и Попова многократно изразяваха различни позиции по редица теми и проблеми.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов